14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBolnavii trebuie sa isi aduca materialele sanitare de acasa

Bolnavii trebuie sa isi aduca materialele sanitare de acasa

• Intrucit nu mai ramasesera atele, piciorul fracturat al unei batrine aflate in coma de gradul IV a fost fixat de medicii de la Ortopedie pe o scindura gasita dupa un dulap • Pacientii sint trimisi in miez de noapte sa isi cumpere materiale sanitare • „Nu stim de unde vine saracia asta: din aer, de la guvern…“, au declarat cadrele medicale

Faptul ca de mai multe luni cei care vin sa se trateze in Sectia de ortopedie a Spitalului Judetean Tirgu Jiu trebuie sa isi aduca de acasa materialele sanitare nu mai reprezinta o surpriza pentru nimeni. Oamenii s-au obisnuit cu gindul ca, desi isi platesc contributiile la sanatate, trebuie sa achite ceea si ce ar trebui sa gaseasca la spital. De peste o jumatate de an, la Sectia ortopedie nu mai exista nici macar fasa. In conditiile actuale, pacientul trebuie sa aiba grija cum se accidenteaza, intrucit, o data ajuns la spital, trebuie sa dea fuga la farmacie, de unde sa cumpere tot ce i s-a spus. Asa s-a intimplat si duminica dupa-amiaza cu Silvia Goracel, de 66 de ani, din Tirgu Jiu, victima unui grav accident de circulatie. Fiindca nu a existat nimeni care sa mearga la farmacie, iar pacienta era in coma profunda, medicii au folosit o scindura pe post de atela.

„Ca pe timpul razboiului!“

Piciorul sting al batrinei avea fracturi multiple si putea fi salvat numai prin punerea de atele. De aceasta data, norocul cadrelor medicale a fost o scindura gasita dupa un dulap. „Ii trimitem si ziua, si noaptea sa cumpere ce le trebuie. De luni de zile se intimpla asta. Nu stim de unde vine saracia asta. Avem bolnavi in cazul carora nu are cine sa se duca sa cumpere fese. Batrinei aflate in coma am fost nevoiti sa ii punem piciorul pe o scindura pentru ca nu a avut cine sa-i cumpere atele. Ca pe timpul razboiului!“, au declarat medicii sub protectia anonimatului, de teama represaliilor. Vadit deranjata ca a fost contactata pentru un punct de vedere, purtatoarea de cuvint a Spitalului Judetean Tirgu Jiu, doctorita Pircalaboiu, a spus: „Respectiva femeie a sosit in coma alcoolica de gradul IV si subliniez acest lucru. Cei de la Ortopedie au primit pe 25 septembrie 200 de metri de fese si 500 de metri de tifon. Este adevarat ca e o cantitate mica, dar responsabilitatea este a lor. Chiar daca i-au pus piciorul pe o scindurica, bolnava este imobilizata asa cum trebuie. Se mai foloseste procedeul asta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS