21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatiile de autobuz, periate de agentii de circulatie severineni

Statiile de autobuz, periate de agentii de circulatie severineni

Nemultumirea soferilor de autobuze din Drobeta Turnu Severin, care s-au plins in repetate rinduri ca parcarile din statii sint ocupate intotdeauna de autoturisme particulare, a determinat politistii Serviciului Circulatie sa ia masuri. Acestia au organizat joi o actiune de depistare si sanctionare a conducatorilor auto care nu respecta semnificatia indicatoarelor care interzic oprirea sau stationarea in anumite zone. Vizate au fost statiile de autobuz din zona Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Mehedinti si din apropierea santierului naval SEVERNAV. Soferii depistati ca au impiedicat oprirea autovehiculelor de transport in comun in statiile special amenajate au gasit cele mai diverse explicatii.

„Stiam ca nu am voie sa opresc, dar am stationat sa iau doua persoane pe care le cunosteam“, a spus Aurel Stanciu, de 34 de ani. „Am masina defecta si am scos-o din carosabil. Platesc amenda pentru oprire neregulamentara. Daca am gresit, asta e!“, a spus Daniel Oprea, de 54 de ani, din Schela Cladovei. „V-am sanctionat numai cu amenda mica, de 350 de mii de lei. Aveti insa mare grija data viitoare!“, le-a recomandat agentul de circulatie contravenientilor.

„La inceputul saptaminii este o intreaga nebunie in zona asta“

Soferii de autobuze care au observat actiunea agentilor de la Circulatie au gasit si ei momentul oportun pentru a-si spune pasurile.

„La inceputul saptaminii este o intreaga nebunie in zona asta. Ar trebui facuta o parcare ca lumea. Se formeaza o coloana apreciabila si e foarte greu de circulat, cel putin pentru noi“, a spus Tudor Darac, sofer pe autobuzul nr. 4, cu statie in fata ITM Mehedinti. „Nu avem loc sa iesim pentru ca sintem blocati de masini particulare, iar soferii nu respecta semnificatia indicatoarelor rutiere. Si in parcarea de la prefectura avem probleme; se pericliteaza si circulatia calatorilor, dar si a mijloacelor de transport. E o adevarata pierdere de timp“, a spus Radu Cojan. „Acesti conducatori auto au incalcat prevederile articolului 174, litera a, din Regulament, nerespectind indicatorul oprirea interzisa. Este o fapta ce se sanctioneaza cu 700 de mii- un milion de lei, cu posibilitatea achitarii a jumatate din cuantum in 48 de ore. Vom continua astfel de actiuni si in alte zone ale municipiului“, a spus agent principal Adrian Staicu, de la Biroul Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS