10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMocnesc iar spiritele la ICMET Craiova

Mocnesc iar spiritele la ICMET Craiova

Salariatii Institutului de Cercetari Masini Electrice si Transformatoare (ICMET) Craiova sint revoltati din cauza salariilor infime pe care le primesc – aproximativ 2,7 milioane de lei net. In plus, periodic li se retin diferite sume pentru nerealizarea productiei.

Conducerea Sindicatului Independent ICMET intentioneaza sa actioneze in judecata conducerea institutului, pentru incalcarea contractului colectiv de munca. Este vorba despre neindeplinirea obligatiilor pe care administratia si le-a asumat prin Contractul Colectiv de Munca pe Unitate (CCMU), adica asigurarea comenzilor si a materiei prime pentru onorarea acestora. Sindicalistii vor solicita si achitarea drepturilor salariale retinute din lefe. Administratia a gindit un buget „mobilizator“ pentru anul in curs, dar acesta nu a putut fi realizat, motiv pentru care au fost retinute acele sume din salarii. In prezent, CCMU este negociat de sindicatul reprezentativ „Liber ICMET“ cu reprezentantii administratiei. Din cei aproximativ 295 de salariati ai ICMET, aproape 125 fac parte din sindicatul „Liber ICMET“ si 50 din cel Sindicatul Independent.

Din cauza conflictelor care nu se mai sfirsesc, activitatea de baza, cea de cercetare, aproape ca a disparut. Probabil ca, fiind „neprofitabila“, asta s-a si dorit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS