24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Un baiat a calcat pe aparatul de sudura si s-a electrocutat mortal

Un copil de noua ani din Craiova a murit electrocutat miercuri seara dupa ce a calcat pe cablul de alimentare al unui aparat de sudura aflat in functiune. Daniel Georgel Ionescu tocmai se intorsese de la munte impreuna cu unchiul si matusa lui. Fericit ca a ajuns acasa, copilul a coborit din masina, impreuna cu Lucky, puiul de lup pe care-l primise in dar de la familie, uitind sa-si puna papucii in picioare. Catelul a intrat in fuga in scara 1 a blocului 42 B1, din cartierul Craiovita Noua, iar copilul, din neatentie, a calcat pe aparatul de sudura. „Daniel a fugit sa prinda catelul si a calcat pe cablurile de alimentare ale aparatului de sudura, aflat in functiune. Tatal sau vitreg, Petcu Virvoreanu, tocmai suda in spatele blocului o banca. Micutul a fost electrocutat mortal, toate eforturile de resuscitare fiind zadarnice“, a spus Florentina Popescu, purtatoarea de cuvint a IJP Dolj.

Vecinii familiei Virvoreanu spun despre Daniel ca era un copil cuminte si foarte destept. „Statea numai prin fata blocului si se juca foarte frumos. Era iubit de toata lumea. Cind s-a intimplat nenorocirea, eram cu totii pe banca. Gabi, unchiul baiatului, a oprit masina si el a coborit repede dupa catel. Tocmai se intorsesera din concediu. Nici nu am realizat ce s-a intimplat, decit atunci cind l-au dus pe brate“, a spus cu lacrimi in ochi una dintre vecine.

Mai multi copii au facut focul intr-o garsoniera

Mai multi copii din Bumbesti Jiu au patruns intr-o garsoniera din cadrul Caminului de nefamilisti al UM Sadu si au facut focul in mijlocul camerei. Micutii au dat foc la mai multe haine care erau asezate pe un pat, dupa care s-au speriat si au fugit. Alarmati de fumul care iesea pe ferestre, locatarii caminului au chemat pompierii, care au lichidat incendiul inainte ca acesta sa se propage la alte locuinte. Valoarea pagubelor este de aproximativ doua milioane de lei.

Elevii din tabara crestina au primit vizita IPS Teofan

Prima tabara crestina pentru elevii din Dolj, Gorj si Mehedinti, organizata de Mitropolia Olteniei prin Fundatia „Cuvintul care Zideste“, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, s-a dovedit un succes. Miercuri, la sfirsitul taberei, cei 38 de copii din clasele III-X si-au exprimat dorinta sa mai participe la manifestari de acest gen. Tinerii au vizitat manastirile Tismana, Vodita, Sfinta Ana, Manastirea dintr-un lemn, Hurezi, Lainici, Manastirea Camaraseasca, Pestera Muierii si obiective importante din orasele in care au poposit.

Scopul taberei a fost formarea tinerilor in spiritul moralei crestine, prin seminarii, concursuri si vizitarea lacaselor de cult. Elevii din Oltenia au avut pentru prima data ocazia sa participe la o astfel de tabara, care se doreste sa devina nationala.

Copiii i-au avut ca profesori si consilieri pe maica Siluana Vlad, coordonatoare a Centrului de Formare si Consiliere Sf. Arhangheli Mihail si Gavril al Mitropoliei Olteniei, parintele Sever Negrescu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Craiovei, si parintele Nicolae Jinga, iar vineri, cind se aflau la Manastirea Tismana, au primit chiar vizita IPS Teofan.

Concurs national al pompierilor civili la Tirgu Jiu

Faza nationala a concursurilor de pompieri civili din Romania a debutat ieri la Tirgu Jiu, cu o festivitate care a avut loc in Piata Revolutiei. Timp de doua zile, pe Stadionul Municipal se vor intrece 22 de echipaje de pompieri civili din 16 judete. Cei peste 220 de participanti isi vor dovedi maiestria in a stinge incendii sau in a efectua diferite exercitii cu grad sporit de dificultate. Astazi au loc ultimele probe ale concursului, iar de la ora 13.00 se va desfasura festivitatea de premiere a cistigatorilor. Laurentiu Sirbu, purtatorul de cuvint al Grupului Judetean de Pompieri Gorj, a spus ca valoare premiilor acordate va fi de peste 50 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS