12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiting de cinci minute la DAEWOO

Miting de cinci minute la DAEWOO

Aproximativ 1.000 de sindicalişti de la SC AUTOMOBILE DAEWOO ROMANIA SA Craiova au participat ieri la un miting de numai cinci minute, in curtea intreprinderii, nemulţumiţi de faptul că patronatul nu a acceptat revendicările privind mărirea salariilor.

Mitingul, organizat de Sindicatul Liber al intreprinderii, a avut loc in pauza de masă şi, deşi liderii au venit pregătiţi cu discursuri şi cu staţie de amplificare, glasul lor s-a făcut auzit cu mare greutate deoarece, in momentul in care s-au apropiat de microfoane, persoane care au rămas neidentificate au oprit curentul electric in blocul administrativ, de unde se alimentau aparatele.

Sabotajul a avut şi alte urmări, ciţiva angajaţi răminind blocaţi temporar in cele două ascensoare. „Gindiţi-vă ce spaimă pe bieţii oameni! Noi oricum putem vorbi destul de tare, şi s-a auzit clar şi fără microfoane, dar cei blocaţi in lift coborau pur şi simplu la masă. Ei ce vină au?“, a spus, printre gratiile porţii, Marian Popescu, liderul Sindicatului Liber.

„Işi bat joc de noi! Venim la serviciu şi simbăta şi duminica, pentru un salariu de cinci milioane pe lună. Avem colegi care sint intreţinători de familie, cum să trăiască din banii ăştia? La negocieri, reprezentanţii patronatului i-au promis ministrului Sirbu că vor ţine cont de revendicările noastre, acum se fac că nu-şi mai aduc aminte!“, a spus, tot la gard, Mircea Băloi, vicepreşedinte al Sindicatului Liber.

Presa nu a avut acces la locul mitingului, dar cameramanii au putut filma din spatele porţilor, pe care gardienii le-au deschis parţial. Printre strigăturile fredonate in cor de angajaţi s-a numărat şi „lideri de rahat am ales la sindicat!“, dedicaţie specială colegilor de la Sindicatul DEMNITATEA, care au acceptat să se semneze un protocol cu patronatul, in schimbul unui tichet de masă in plus.

Deşi mitingul a durat preţ de-o ţigară, presa a aşteptat pe holul de la intrare mai mult de o oră, in incercarea de a consemna răspunsul conducerii. După epuizarea acestui timp, o domnişoară de la „relaţii cu publicul“ s-a deplasat la poartă şi, după ce s-a prezentat drept o „persoană de bun- simţ“, le-a recomandat ziariştilor să-şi continue reportajul in propriile redacţii, intrucit nu-i va primi nimeni din conducere. Liderii de sindicat au spus la final că astfel de mitinguri vor fi organizate zilnic in timpul pauzei de masă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS