14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Economiei si Comertului analizeaza problemele industriei doljene

Ministerul Economiei si Comertului analizeaza problemele industriei doljene

Secretarul de stat Andrei Grigorescu, gata sa dea solutii

O delegatie sosita de la Ministerul Economiei si Comertului (MEC), condusa de secretarul de stat Andrei Grigorescu, a fost prezenta ieri la Craiova, la intilnirea cu agentii economici doljeni, in scopul promovarii noilor politici de integrare europeana.

Andrei Grigorescu a declarat ca desfasoara un turneu prin tara, pentru a se informa despre problemele locale, ce vor fi analizate de un comitet interministerial: „Acest comitet va analiza timp de o saptamina sau doua greutatile intimpinate, le va da de lucru ministerelor de profil si va da solutia“.

Industrie muribunda in Dolj

Acesta a explicat ca noul minister (MEC) a preluat in cea mai mare parte personalul defunctului Minister al Industriei si Resurselor si ca in cadrul lui s-a infiintat o Directie Generala de Politici Industriale (cu trei compartimente: politica, strategica si de comunicare), care va implementa reglementarile privind politica industriala, capitol de negociere cu UE recent incheiat.

In ciuda importantei intilnirii, din cele 75 de intreprinderi trecute pe lista pentru invitati, in sala nu au fost mai mult de 10-15 reprezentanti, de fapt, cam tot ce poate aduna in prezent industria doljeana. Cele mai importante firme reprezentate au fost ELECTROPUTERE si AVIOANE Craiova, ambele cu situatii economice delicate si puse de stat pe lista pentru privatizare.

La intilnire au fost prezenti si reprezentantii Exim Bank, cea care ofera credite pentru productia de export a intreprinderilor mici si mijlocii, pentru care noul MEC se pare ca face lobby.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS