12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai putin de jumatate din administratorii asociatiilor au atestat

Mai putin de jumatate din administratorii asociatiilor au atestat

Atestarea administratorilor de asociatii de proprietari din Tirgu Jiu a decurs foarte lent, cei mai multi dintre acestia neprezentindu-se la examen. In oras sint inregistrate 180 de asociatii de proprietari si doar 78 de administratori si-au obtinut pina in prezent atestatul. Reprezentantii primariei spun ca la atestare vin de obicei administratorii care au mai ocupat aceste functii, chiar daca unii dintre ei au fost gasiti cu nereguli.

„Noi nu putem interveni in decizia adunarii generale a proprietarilor. Pe cine trimit e problema lor. Daca ia examenul, noi nu putem face nimic, chiar daca administratorul respectiv a avut probleme“, a spus Toma Saramat, reprezentantul primariei in relatia cu asociatiile. Acesta spune ca in urma verificarilor facute au fost inaintate mai multe dosare catre Politie si Garda Financiara cu privire la neregulile inregistrate in activitatea unor administratori.

Examenele pe care primaria le va sustine pe 26 si 29 august sint ultima sansa pentru atestarea administratorilor. Dupa inceputul lunii septembrie, administratorii care isi vor desfasura activitatea fara atestat vor fi amendati cu sume cuprinse intre 500.000 si doua milioane de lei. Asociatia poate fi, la rindul sau, sanctionata cu amenzi de pina la doua milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS