10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii OJPC au plecat la vinatoare de taximetristi-pirat

Inspectorii OJPC au plecat la vinatoare de taximetristi-pirat

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj au efectuat, timp de o saptamina, controale la firmele de taxi din Tirgu Jiu. Daca asa-numitii „rechini“ nu se mai obosesc sa porneasca aparatul de taxat si ii jefuiesc pe cetateni, nici ceilalti taximetristi nu au intrat inca in legalitate. O abatere de la legislatia in vigoare este neafisarea tarifelor pe portiere.

Acest lucru ii permite taximetristului sa mai incarce cu citeva mii de lei nota de plata.

Acelasi traseu – doua tarife

Doi inspectori OJPC, costumati in bermude, tricou si cu slapi in picioare, s-au dus in Gara Tirgu Jiu, prefacindu-se ca tocmai au coborit din tren si vor sa fie dusi repede la destinatie.

Primul taximetru apartinea firmei INTERCITY si nu avea tariful afisat, iar cel de-al doilea era inregistrat pe societatea COLIBRIPREST.

La sosirea in cartierul Meteor, inspectorul care a mers cu INTERCITY a platit 19.500 de lei, iar cel care a calatorit cu COLIBRIPREST a fost nevoit sa achite suma de 39.500 de lei. „Taximetristii trebuie sa aiba afisate tarifele, iar acest lucru nu se intimpla la toti. In timpul controalelor, am lucrat sub acoperire si am reusit sa verificam 15 agenti economici. In cazul a 14 taximetristi am aplicat sanctiuni de peste 100.000.000 de lei si li s-a oprit temporar activitatea, pina la intrarea in legalitate. Multi dintre taximetristi nu au dispecerate. Am mai constatat si lipsa atestatelor profesionale si a licentelor de transport la maxi-taxi“, a declarat Gina Gramada, inspector OJPC.

In Tirgu Jiu isi desfasoara activitatea aproximativ 200 de taxiuri. Tariful minim practicat pe kilometru este de 5.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS