22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScornicestiul va avea Spital TBC

Scornicestiul va avea Spital TBC

Impotriva tuturor protestelor locuitorilor si autoritatilor din Scornicesti, judetul Olt, Spitalul Municipal va fi transformat in Spital de Ftiziologie. Medicii si cadrele sanitare fac deja naveta la Spitalul din Slatina, iar in sediul din Scornicesti se fac pregatiri intense pentru primirea bolnavilor de tuberculoza de la Slatina. Primarul orasului nu se lasa intimidat si ameninta ca se va opune infiintarii unui spital TBC in centrul Scornicestiului.

Desi exista un ordin al Ministerului Sanatatii de transformare a spitalului, reprezentantii administratiei locale par sa il ignore si se opun vehement pentru ca „Scornicestiul sa nu se aleaga cu un spital TBC chiar in centrul orasului“.

„Asa ceva nu se poate! Se incalca toate nomele si normativele in vigoare. Usa spitalului este la doi metri de strada, iar la numai 40 de metri de spital exista o gradinita. Nu se poate sa aduci un astfel de focar TBC chiar in centrul orasului. Daca ar exista disciplina, nu ar fi nici un fel de problema, dar nu exista. Bolnavul este si el om. Mai iese sa bea un suc la chioscul de peste drum si, fara sa stie, imbolnaveste tot orasul“, a declarat primarul Tiberiu Mateescu.

Motivul pentru care se militeaza pentru „transformare“ este acela ca imobilul in care a functionat pina nu de mult Spitalul TBC din Slatina a fost revendicat. „Fals! Doar o treime din imobil a fost revendicata. Restul a fost construit de stat dupa nationalizare. Mostenitorul este un om necajit din Morungalv, judetul Olt, care ar fi foarte multumit daca ar primi despagubire un miliard de lei. Numai ca acolo sint altele interesele. In jurul spitalului au aparut niste vile tare frumusele, care normal ca nu au nevoie de o sursa de infectie prin preajma“, sustine Tiberiu Mateescu, primarul orasului.

Desi edilul sef nu mai este in gratiile celor de la judet si nu mai are spijinul politic al acestora, stirnindu-le furia in momentul in care si-a anuntat cu mult zgomot demisia din PSD, el este hotarit sa se opuna categoric mutarii Spitalului TBC la Scornicesti: „Voi lupta cu toate argumentele, chiar si mai putin ortodoxe daca este nevoie.“ Si pentru ca, dupa cum spune, nu poate sa stea paznic sa-i vada cind se muta in cladire, primarul ameninta ca le va astupa canalizarea, mai ales ca fosa septica este facuta la cinci metri de trotuar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS