5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTitularizarea computerizata la nivel national a sarit in aer

Titularizarea computerizata la nivel national a sarit in aer

Repartizarea computerizata la nivel national – pe posturi / catedre in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la concursul de titularizare – a cadrelor didactice va fi imposibil de realizat tehnic, au apreciat majoritatea informaticienilor din sistemul de invatamint, in sedinta de instruire organizata recent la sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT).

In graficul desfasurarii concursului si potrivit metodologiei, aceasta etapa a repartizarii computerizate este programata in perioada 3-10 septembrie. Surse din MECT sustin ca sint multi informaticieni din sistemul educational care argumenteaza imposibilitatea repartizarii computerizate la nivel national, in pofida faptului ca inspectoratele scolare au transmis ministerului toate machetele cu situatia statistica a concursului, conform standardelor.

Concret, in sedinta, mai multi reprezentanti ai judetelor au propus Directiei Generale pentru Evaluare, Prognoze si Dezvoltare sa renunte la o asemenea repartizare, recomandind ca ea sa se realizeze ca si in anii precedenti. Cauza esentiala a acestei propuneri – neagreata de conducerea MECT – a fost imposibilitatea rezolvarii locurilor eliberate de titularii initiali. Conducerea ministerului a propus in aceeasi sedinta ca locurile disponibilizate in acest mod impreuna cu cele care nu vor fi solicitate sa fie scoase la concurs la nivel national, insa fara a preciza perioada. Majoritatea informaticienilor au replicat ca, din vicii procedurale ce apartin metodologiei de concurs, tehnic este imposibil sa se faca o repartizare computerizata la nivel national. Astfel, etapa de transmitere la MECT de catre inspectorate a machetelor cu situatia statistica a concursului dupa repartizarea pe posturi / catedre, programata intre 15 si 17 septembrie, va disparea in conditiile in care conducerea ministerului solicita informaticienilor imposibilul si se va respecta doar daca se renunta la repartizarea computerizata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS