17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacientii risca se le cada tavanul in cap

Pacientii risca se le cada tavanul in cap

Tavanele mai multor sectii din Spitalul Judetean din Tirgu Jiu sint foarte aproape de a se prabusi. Dupa cum arata in special baile sau spalatoria, este de mirare cum aceasta institutie a intrat in posesia autorizatiei sanitare de functionare. Pe anumite portiuni, tavanele sint un adevarat pericol, putind cadea oricind.

Pericolul ca tavanele sa cada este real, acest lucru fiind recunoscut de directorul Spitalului Judetean Tirgu Jiu, dr. Emil Sandu. Bolnavii spun ca nu au ce sa faca si trebuie sa stea internati in spital, chiar daca in anumite cazuri sint nevoiti sa aduca de acasa sau de la farmacii medicamente sau materiale sanitare.

„Am o problema cu un picior si nu ma mai pot misca. Eu cred ca am ceva cu nervu’. Nu pot sa stau prea mult in picioare si nici sa merg. Trebuie sa stau mai mult la pat si in spital. Nu mai avem ce sa mai spunem, ca toti vedem ce conditii sint in alte spitale. Odata mi-a trecut asa, un firicel de tencuiala pe la ureche si bine ca am scapat. Daca pica tot tavanul, om ma faceam“ , a spus Gheorghe Rusu, din Tirgu Jiu.

„Riscati mult…“

Daca anul trecut s-a modernizat jumatate din spital, anul acesta cealalta jumatate nu are sanse sa fie reparata. Directorul spitalului, Emil Sandu, a afirmat ca este multumit ca nu exista reclamatii in ceea ce priveste actul medical, chiar daca la cazare mai sint multe de facut.

„Fondurile sint insuficiente. Prioritare sint medicamentele si materialele sanitare. Ma bucura faptul ca nu avem reclamatii la actul medical si doar la cazare. Un spatiu hotelier este greu de mentinut la standarde. Avem mincare, avem lenjerie. Avem medici buni, pentru care nu am primit reclamatii. Stiu ca medicii nu compenseaza lipsa de medicamente. Oricum, se risca mult cind se trece prin spital pe sub tavane. Riscati mult… Este greu, exista 1.100 de paturi“, a declarat Emil Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS