9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Decibeli penali

Barurile cu terasa, vinate de agentii primariei

Autoritatile craiovene vor trece, in perioada urmatoare, la verificarea tuturor restaurantelor din oras care au terase, pentru a vedea care dintre acestea respecta programul de functionare si, mai ales, limita de zgomot admisa de normele de mediu. Cei din primarie spun ca in ultima perioada, pe adresa municipalitatii au sosit mai multe reclamatii cum ca majoritatea bodegilor si restaurantelor tin muzica data la maximum pina la ore tirzii din noapte, nelasindu-i sa se odihneasca.

„Amenzile date pentru aceste abateri pot fi deosebit de consistente. Potrivit normelor de mediu, limita maxima admisa este de 50 de decibeli, ceea ce inseamna ca muzica trebuie ascultata in surdina. Patronii pot primi contraventii de pina la 100 de milioane de lei, iar in situatii foarte grave se pot trezi chiar si cu dosare penale“, a precizat viceprimarul Mihai Dragu.

Ca sa nu ii puna in garda pe petrecareti, agentii primariei si cei de la mediu vor descinde in localuri prin sondaj. Asemenea sesizari pot veni chiar si de la voluntarii de la Inspectoratul pentru Protectia Mediului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS