22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVicele Palasca, avere de trei stele

Vicele Palasca, avere de trei stele

• Declaratia de avere a vicepresedintelui CJ Mehedinti, Viorel Palasca, nu contine nici un cuvint despre veniturile obtinute din cazarea delegatiilor oficiale care ajung in Mehedinti • In topul celor mai bogati consilieri judeteni, directorul maternitatii Drobeta Turnu Severin conduce detasat

Mai bine mai tirziu decit niciodata, spune o vorba din popor. Asa s-a intimplat si cu averile consilierilor judeteni din Mehedinti, date recent publicitatii pe pagina de Internet a institutiei pe care acestia o reprezinta, cu o intirziere scuzabila doar de modul in care este intretinut site-ul respectiv. Surprizele nu au intirziat sa apara, intrucit, desi mai tot mehedinteanul cunoaste cite ceva despre averile detinute de alesii lui, acestia din urma nu s-au jenat sa minta in declaratiile de avere. Altii, mai cu frica lui Dumnezeu sau a legii, au pus pe hirtie si ultimul euro, cistigat cu sudoarea fruntii.

Cea mai neverosimila declaratie de avere apartine, indiscutabil, vicepresedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, liberalul Viorel Palasca. Acesta precizeaza ca are un apartament, dobindit in 1998, in suprafata de 78,9 metri patrati si cu o valoare de impozitare de 552 de milioane de lei, un autoturism Cielo, din 2000, si nu are depozite si nici creante de peste 10.000 de euro. Palasca nu pomeneste insa nimic de firma de constructii PIRAMID 92 SRL, pe care a infiintat-o si pe care o coordoneaza din umbra, cum nu aminteste un cuvint nici despre recent infiintata pensiune turistica de trei stele-EUROPA, din centrul municipiului Drobeta Turnu Severin. Ambele afaceri aduc venituri frumoase vicepresedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, tinind cont ca numai camerele si restaurantul unitatii sale de cazare gazduiesc mai toate delegatiile oficiale care ajung in judet.

Presedintele CJ Mehedinti nu are timp sa numere ouale din productia proprie

Lipsa de timp l-a determinat pe presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu, sa lase spatiul de productie pe care familia sa il detine, din 1995 in grija sotiei. Spatiul consta, de fapt, intr-o miniferma de crestere a gainilor pentru oua, unde, asemenea sefului sau, premierul Adrian Nastase, presedintele consiliului judetean mai intra sa numere productia, din cind in cind. Constantin Sirbulescu are si 19 hectare de teren agricol, un hectar de padure si doua hectare de teren intravilan. Constantin Sirbulescu detine trei case, in Drobeta Turnu Severin (din 1996), Stingaceaua (din 1998) si Butoiesti (din 1999). Pentru naveta pe care o efectueaza zilnic intre domiciliul sau din Butoiesti si Drobeta Turnu Severin, Constantin Sirbulescu foloseste un autoturism Cielo, cumparat in 1998, in timp ce despre microbuzele Renault Trafic si Ford Tranzit, pe care le-a detinut, declara ca le-a vindut intre timp.

Stela Ciobotea a apucat sa-si declare averea inainte sa fie numita presedinte executiv al PSD Mehedinti

Constantin Zimtea, celalalt vicepresedinte al Consiliului Judetean Mehedinti si presedintele filialei judetene a PUR, are una dintre cele mai scurte declaratii de avere. El detine un hectar de teren, din 1999, o casa, din 1988, cu o suprafata de 73,2 metri patrati, si un autoturism Dacia 1310, cumparat in 1995. Vicepresedintele Consiliului Judetean Mehedinti este surclasat la capitolul avere de multi dintre consilierii judeteni, majoritatea dindu-si demisia in ultima perioada din cauza incompatibilitatii cu functia de conducere pe care o detin la institutiile publice. Directoarea Directiei de Sanatate Publica Mehedinti, dr. Stela Ciobotea, proaspat aleasa presedinte executiv al PSD Mehedinti, are doua apartamente, dobindite in 1995 si 2003, cu suprafete de 45, respectiv 64 de metri patrati, o casa din 1996, cu o suprafata de 65 de metri patrati, pentru care nu a declarat valoarea de impozitare, un autoturism Mercedes, din 1982, si un Volkswagen Golf 3, din 1993.

Medic ginecolog cu venituri anuale de peste zece mii de euro

De departe, cel mai bogat consilier judetean, dupa declaratia de avere, este un medic ginecolog. Damaschin Barbul, directorul maternitatii Drobeta Turnu Severin, are un teren intravilan, din 1992, in suprafata de 1.079 de metri patrati, cu o valoare de impozitare de 25 de milioane de lei, doua apartamente, cumparate in 1985 si 1999, in suprafata de 138 de metri patrati si cu o valoare de impozitare 250 de milioane de lei, o casa din 2.000, cu o suprafata de 75 de metri patrati, si cu valoare de impozitare de 350 de milioane de lei.

Cele mai mari venituri le obtine directorul maternitatii severinene din activitatea cabinetului medical si a laboratorului de analize medicale, la care lucreaza impreuna cu sotia sa. Damaschin Barbul detine un autoturism Opel Ascona, din 1985, si are depozite in valuta care depasesc echivalentul a 10.000 de euro si activitati cu scop lucrativ, ce produc un venit anual de peste 10.000 de euro. Pina la aceasta data, nu a fost depusa nici o sesizare oficiala despre averea vreunui functionar public mehedintean, care sa fi fost dobindita ilicit sau care sa nu fi fost declarata integral.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS