16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlatinenii fac tot mai greu fata caldurii

Slatinenii fac tot mai greu fata caldurii

Peste 70 de persoane au cerut, in ultimele 24 de ore, ajutorul Serviciului de Ambulanta Slatina, majoritatea prezentind simptome de insuficienta respiratorie, lipotimie si hipertensiune arteriala. Acestea au primit asistenta medicala la Sectia de primiri urgente a Spitalului Judetean.

Directorul Serviciului de Ambulanta Olt, dr. Adrian Popa, a spus ca in zilele in care temperaturile depasesc 30 de grade, cetatenii trebuie sa evite consumul exagerat de alcool, cafea si tigari si sa bea zilnic cel putin doi litri de lichide.

De asemenea, sint indicate ceaiurile, apa minerala, supele si compoturile. Totodata, este recomandat consumul de legume si fructe, iar grasimile animale trebuie evitate. Medicii de la ambulanta le recomanda persoanele care sufera de boli cardio-vasculare sa evite plimbarile la orele prinzului.

Ca sa mai scape de valul de caldura, unii slatineni apeleaza la tot felul de mijloace pentru a se racori, inclusiv o baie in fintina arteziana din centrul orasului. Ieri, mai multi copii se balaceau in apa din fintina arteziana din zona Casei de Cultura a Sindicatelor din municipiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS