12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComerciantii si-au reluat activitatea, dar le-au scazut vinzarile

Comerciantii si-au reluat activitatea, dar le-au scazut vinzarile

Dupa ce, in urma cu o saptamina, comerciantilor din Piata Craiovita Noua din Craiova le-au ars magazinele si tarabele, acestia au fost nevoiti sa se mute. In fata ambelor intrari ale pietei, inclusiv in parcarea din spatele ei, oamenii si-au insirat marfa pe tarabele arse si si-au continuat micul comert. Ei spun insa ca vinzarile nu mai merg si ca profitul este tot mai mic. „Cine a avut bani sa-si cumpere o umbrela din aceasta mare, o duce ceva mai bine. Restul ne coacem in soare. Plus ca marfa se deterioreaza, legumele trebuie udate tot timpul cu apa din sticle… Nici clienti nu mai avem foarte multi. Lumea e in concediu. Unii nici nu stiu ca mai sintem aici si isi fac cumparaturile de la Orizont sau din Piata Centrala. Vinzarile au scazut foarte mult. Si de cind cu incidentul cu piata ne merge tot mai rau“, spune Lucian Dorobantu, unul dintre comercianti.

Chiar daca vinzatorii de legume au fost mai putin afectati de incendiu decit cei care aveau magazine in incinta pietei, ei spun ca resimt acum urmarile.

„Spatiu s-a gasit pentru toti. N-a ramas nici unul pe dinafara. Numai ca multi au renuntat. Nu poti sa stai o zi in picioare, pe canicula asta. Si pentru ce? Pentru citeva sute de mii!“, spune Constantin Gica.

Citiva dintre comercianti au inceput sa isi refaca magazinele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS