16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Plaja de la Schela Cladovei nu este amenajata

Primaria Drobeta Turnu Severin ii avertizeaza pe toti severinenii ca plaja de pe malul Dunarii, de la Schela Cladovei, nu este amenajata in scop de agrement, deoarece nu au existat fonduri si posibilitati de realizare a unei asemenea investitii. In cazul in care in aceasta zona se produc accidente sau persoanele care fac baie in Dunare se contamineaza cu o boala, primaria se considera absolvita de orice raspundere. In Drobeta Turnu Severin nu functioneaza in prezent decit strandul bazinului olimpic si strandul termal tot de la Schela Cladovei, dar acesta are o capacitate destul de mica.

Batrina grav accidentata in timp ce traversa

Un grav accident de circulatie a avut loc duminica, in jurul orei 9.00, pe Drumul National 56 A, pe raza comunei Cujmir- Mehedinti. Ioana Mucica, de 83 de ani, din localitate, s-a angajat in traversarea drumului public prin loc nepermis si fara o atenta asigurare. Femeia a fost accidentata grav de un autoturism Dacia 1310, condus de Ionel Cincea, de 41 de ani, din comuna mehedinteana Vinatori. In urma accidentului, victima a fost transportata in stare grava la Spitalul Judetean Drobeta Turnu Severin, in vederea acordarii de ingrijiri medicale, avind dubla fractura la membrele inferioare.

A plecat sa-si viziteze bunicul si a ajuns la spital

Elena Gorgan, de 18 ani, din Dragasani – Vilcea, a plecat sa-si viziteze bunicul in localitatea vecina, Lungulesti, dar nu a mai ajuns la destinatie. Inainte de iesirea din Dragasani, tinara a cazut cu bicicleta intr-o curba, accidentindu-se grav. „Ramasese mai in urma. Zicea ca nu mai are frine la bicicleta si o sa vina pe jos. De pe la jumatatea coastei a venit insa pe bicicleta cu viteza mare si cind a ajuns jos, in intersectie, nu a mai putut sa opreasca si a intrat in parapet, oprindu-se in santul de pe marginea drumului“, a spus Monica Mandoiu, o prietena a Elenei. In urma impactului deosebit de violent, tinara si-a pierdut cunostinta, fiind internata in Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova cu diagnosticul „politraumatism, traumatism cranian mediu, comotie cerebrala“. Cadrele medicale din Clinica de neurochirurgie au declarat ca, in ciuda leziunilor suferite, bolnava se va face bine.

Barjele NFR Drobeta au scapat de plata garantiei pentru tranzitarea Serbiei

Autoritatile sirbe au renuntat la garantia de 40% din valoarea marfii ce tranziteaza pe Dunare, din cauza careia mai multe convoaie ale armatorilor romani erau blocate la intrarea in Serbia-Muntenegru. Potrivit directorului Societatii de Navigatie Fluviala Romana(NFR) Drobeta, Florinel Bejinaru, in urma negocierilor purtate de autoritatile romane cu cele sirbe, s-a stabilit ca plata taxei sa fie din nou aminata, pina la o data care nu a fost inca stabilita: „Pentru noi, plata acestei garantii ar fi insemnat pierderi uriase. Partea sirba a inteles in cele din urma si a renuntat. Noi am avut blocate, pe Dunare, la Prezdam, mai multe convoaie de marfa, pe care le transportam din Austria, dar cu care nu puteam tranzita apele teritoriale ale statului vecin, din cauza taxelor prea mari“. In legislatia sirba, plata unei garantii de 40% din valoarea marfii exista inca din 1993, dar nu a fost aplicata pina in prezent.

Muncitorii de la UREX isi continua greva

Citeva sute de angajati ai UREX Rovinari si-au continuat ieri greva inceputa in urma cu o saptamina. Cu toate ca Tribunalul Gorj a declarat greva ilegala, salariatii au refuzat sa intre la lucru. „Nu pot sa spun prea multe. Au ramas in continuare in curtea uzinei. Sindicatul respecta hotarirea instantei. Inca nu am primit restantele salariale. In prezent, lucram la contestatia pe care o vom face la Curtea de Apel Craiova. Avem termen 15 zile“, a afirmat Vasile Gosa, liderul Sindicatului UREX.

Agenti economici care isi desfasora activitatea in fin

Mai multi comercianti din tirgul de vite care se organizeaza saptaminal la Ciuperceni, Gorj au reclamat la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj ca sint nevoiti sa isi desfasoare activitatea in finul care trece de genunchi. Ion Tudor, inspectorul sef al OJPC Gorj, a declarat ca nu are cum sa le puna in vedere organizatorilor sa coseasca finul. „Putem sa controlam, sa vedem daca au grupuri sanitare, apa curenta. Ce sa le facem? Sa taiem noi finul?“, a spus Ion Tudor .

Se refac marcajele traseelor turistice

Echipa de salvamontisti gorjeni a inceput sa refaca marcajele traseelor turistice in perimetrul Valea Cernei-Muntii Mehedinti-Godeanu. Salvamontistii va trebui sa amplaseze 60 de marcaje. Doua echipe de salvamontisti patruleaza in fiecare sfirsit de saptamina la Rinca, Polovragi, Valea Mare si Cerna-Sat pentru a-i supraveghea pe turisti. Salvamontistii se asteapta la o afluenta de turisti peste aproximativ doua saptamini, dupa ce se vor termina examenele din licee si universitati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS