5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Tirgu Jiu, tirita in tot mai multe procese

Primaria Tirgu Jiu, tirita in tot mai multe procese

Numarul actiunilor in instanta la care Serviciul contencios administrativ al Primariei Tirgu Jiu trebuie sa se prezinte creste de la an la an. In 2002, juristii au fost obligati sa reprezinte primaria, institutia primarului si consiliul local la aproape 2.500 de termene de judecata.

Aceste citatii au fost emise de catre instantele de judecata din tara in 791 de dosare. Dintre acestea, 100 de dosare au vizat legile fondului funciar. Ordonanta privind munca in folosul comunitatii a obligat juristii primariei sa se prezinte in fata instantei in 162 de dosare. „Amenzile neplatite sint transformate in munca in folosul comunitatii. Cei care nu vin sa-si indeplineasca aceasta sarcina ajung in instanta si trebuie reprezentata si primaria“, au spus reprezentantii Biroului juridic.

Legea 10/2001 a dus la cresterea numarului de procese

In prima jumatate a anului 2003, numarul de dosare in care este implicata primaria a ajuns deja la 547. „Numarul de procese in care este implicata primaria este in crestere, iar principala cauza o reprezinta Legea 10. Multe dintre dosare vizeaza eliberarea autorizatiilor de construire, a certificatelor de urbanism sau anularea unor hotariri de consiliu local sau a unor titluri de proprietate“.

In 2002, la Primaria Tirgu Jiu au fost inregistrate 1.135 de notificari formulate in baza Legii 10/2001. Dintre acestea, doar 35 au fost solutionate, restituindu-se solicitantilor terenuri sau imobile. Prin celelalte dispozitii au fost respinse cererile de restituire in natura a imobilelor, fie pentru ca acestea erau afectate de utilitati publice sau regimul lor este reglementat de legile fondului funciar, fie pentru ca solicitantii nu aveau calitatea de persoane indreptatite de Legea 10/2001.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS