7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComercializarea lubenitelor pe trotuare- din nou la moda

Comercializarea lubenitelor pe trotuare- din nou la moda

Lubenitele autohtone au invadat din nou piata craioveana. Numai ca vinzatorii se confrunta de mai multi ani cu aceeasi problema: lipsa locurilor de desfacere a marfii. Pentru ca pe tarabele din piete nu este loc pentru toata lumea, comerciantii isi expun marfa pe unde apuca.

„Noi, producatorii adevarati, stam cu marfa pe jos, printre gunoaie, iar tiganii stau la mese, bine mersi. Nu e corect, dar nu avem cui sa ne plingem. De mai bine de zece ani ne confruntam cu aceeasi problema“, a spus Constantin Haralambie, producator agricol din Danet.

Pentru ca trotuarul sa nu mai fie permanent ocupat, in zona Spitalului de Urgenta s-a facut o improvizatie- gardul unitatii sanitare a fost deplasat cu aproape doi metri in interior. Insa, doar atit. Pentru alte amenajari, primaria nu s-a mai deranjat sa miste nici macar un pai pentru ca „lubenitele cresc si se dezvolta pe pamint, deci se pot vinde tot pe pamint“, dupa cum a spus Gheorghe Calinoiu, directorul pietelor. „Macar doua- trei mese sa fi pus si o prelata, sa nu ne mai bata soarele asta in cap, ca tot ne ia 20.000 de lei pe zi“, a spus Danut Calin, din Dabuleni.

Desi nu creeaza conditii pentru producatorii autohtoni, primaria nu se da in laturi de la a incasa taxa pentru „comertul la intimplare“, pe motiv ca este domeniul public.

„O hotarire a onsiliului local spune ca oricine ocupa domeniul public pentru a comercializa diferite marfuri se taxeaza“, a spus Gheorghe Calinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS