14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCadrele medicale, obligate sa renunte la automedicatie

Cadrele medicale, obligate sa renunte la automedicatie

Cadrele medicale din Spitalul de Urgenta din Craiova resimt pe propria piele criza de medicamente si de materiale sanitare din institutie. Daca se imbolnavesc in timpul serviciului, ele pot beneficia de asistenta medicala, dar ca orice alt bolnav.

In Sectia de urgenta, un infirmier care acuza ieri dureri de cap a fost invitat sa se inregistreze in cabinetul de boli interne ca simplu pacient, cu diagnosticul de „cefalee“, pentru a putea primi un algocalmin.

Asistentul sef al clinicii, Constantina Catalina, ne-a explicat ca de acum, gata cu privilegiile, cadrele medicale bolnave nu mai pot sa se trateze dupa ureche, folosind medicamente din sectiile in care lucreaza fara acordul scris al medicului specialist pentru ca, in Clinica de urgenta, „trebuie sa justificam la Casa de Asigurari de Sanatate consumul de medicamente.

Asa ca medicii, asistentele, infirmierele sau alte categorii de angajati ai spitalului sint tratati la fel ca orice pacient cu probleme de sanatate care se prezinta la urgenta. Sint mai intii consultati, apoi, daca e cazul, li se prescriu medicamente pe baza de reteta, semnata si parafata de medicul specialist“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS