6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Locuri de munca pentru 65 de someri

Zece firme din judetul Olt vor primi credite din fondul de somaj pentru a se lansa in afaceri. Acest fapt va face ca 125 de persoane din judet, din care 65 de someri aflati in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt, sa isi gaseasca in sfirsit o slujba. Sumele solicitate de firmele in cauza reprezinta jumatate din toata suma alocata pe acest an judetului Olt in acest sens – 25 de miliarde de lei. Domeniile in care vor activa noile firme sint: confectii textile, timplarie, taximetrie si prestari servicii.

Prefectul judetului Mehedinti nu vrea sa intre in conflict cu presa

Transparenta, operativitate si comunicare permanenta cu mass-media, acestea au fost solicitarile pe care prefectul judetului Mehedinti, Dan Trancota, le-a adresat sefilor de institutii publice si directii descentralizate din judet. „Cred ca principalul lucru pe care ar trebui sa-l faca cineva, intr-o functie, este sa comunice, sa nu fie respingator, sa nu fie dur. Este un lucru esential, pentru ca altfel intri in conflict cu presa. Oamenii nu pot sa vada ce se intimpla acolo si te izolezi. Trebuie sa gindesti pozitiv, si pentru toata lumea din jurul tau. Cind am venit prefect, am avut o anumita timiditate, o anumita retinere. Lucrasem si inainte cu oameni, ca director de liceu si ca primar la Vinju Mare, iar ei l-au votat, in primul rind, pe profesorul Dan Trancota. De la fiecare poti sa inveti cite ceva, pentru ca nu este prefectul cel mai destept. Nu poti sa stii ce se intimpla cu peste 300.000 de locuitori, dar din presa poti afla foarte multe lucruri“, a spus prefectul judetului Mehedinti.

Complexul „Decebal“ din Orsova va fi scos la licitatie

Casa Judeteana de Pensii Mehedinti va scoate la licitatie bunurile mobile care apartin agentilor economici cu mari datorii la fondul asigurarilor sociale. Din cele peste 1.100 de miliarde de lei datorii, aproximativ 75% apartine primilor zece datornici. Citiva dintre acestia beneficiaza insa de scutiri de penalitati sau de reesalonari.

„La aceasta data, ar trebui sa scoatem la licitatie hala turnatoriei societatii ARPO Strehaia, cu pret de pornire de trei miliarde de lei. La societatea de transport Strehaia vom scoate la licitatie grupul administrativ si o fabrica de prelucrarea lemnului, iar la Orsova- un teren intravilan, o hala metalica si complexul . Vom scoate la licitatie bunurile mobile, asa cum vom proceda cu sase autobasculante, un autotractor, o semiremorca si un autobuz, apartinind Societatii de Transport Auto Orsova“, a spus Gabriel Preda, directorul Casei Judetene de Pensii Mehedinti.

Romii invata sa obtina finantari externe

Romii din Mehedinti vor invata sa completeze cereri de finantare pentru obtinerea de fonduri nerambursabile. La sfirsitul saptaminii, la sediul Prefecturii Mehedinti, reprezentantii comunitatii din judet au avut o intilnire cu consilierii pe probleme de romi de la mai multe primarii, fiindu-le prezentate avantajele oferite de programele cu finantare externa.

„Am discutat ca ar fi cel mai bine sa le dam exemple concrete de proiecte finantate, pentru a intelege mai usor care este traseul unei cereri de finantare. Elaborarea unui proiect este destul de grea“, a spus subprefectul Constantin Bulica.

Au disparut indicatoarele rutiere din intersectiile Severinului

In Drobeta Turnu Severin, indicatoarele de circulatie care stabileau prioritatea in trafic au disparut din citeva intersectii importante, iar cele existente sint de cele mai multe ori acoperite de vegetatie.

„In urma lucrarilor care s-au efectuat la partea carosabila, pe strada Gheorghe Anghel, indicatoarele de oprire au disparut de la intersectia cu strazile Tabla Butii, Soveja, Tudor Arghezi, Ion Luca Caragiale si Mihail Kogalniceanu. Probleme deosebite se inregistreaza si la intersectia strazilor Sincai si Dr. Saidac, unde numai cine cunoaste orasul isi da seama care este ordinea de intrare in intersectie“. O parte din responsabilitate pentru lipsa indicatoarelor o poarta si primaria municipiului, care, la receptia lucrarilor de cosmetizare a carosabilului, trebuia sa verifice si existenta acestora, pentru ca traficul rutier in municipiu sa se desfasoare in siguranta. „Daca in unele intersectii, indicatoarele lipsesc cu desavirsire, acolo unde exista, ele sint acoperite de arbori. Asa stau lucrurile in cazul strazilor Calomfirescu, Adrian, Romulus Lepri, Smirdan si Topolnitei“, a precizat comisar Alexandru Fota, seful Biroului Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS