14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu fost sfintite temeliile caselor pentru sinistrati

Au fost sfintite temeliile caselor pentru sinistrati

Arhiepiscopia Craiovei – Biroul de Asistenta Sociala, in parteneriat cu AIDRom deruleaza proiectul intitulat ,,Sprijin pentru familiile sinistrate din Dolj, Gorj si Mehedinti“, in urma caruia 140 de familii vor beneficia de case noi.

Temeliile primelor trei case, ce vor fi ridicate pentru familiile afectate de inundatile din vara anului 2002, au fost sfintite in prezenta reprezentantilor Mitropoliei Olteniei, ai AIDRom (Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania) si a beneficiarilor cladirilor.

Mihaela Moraras, parintele Vasile Motorga- din partea Mitropoliei Olteniei – si Pavel Buna din partea AIDRom s-au deplasat la Giubega si Perisor, unde au organizat slujba de sfintire a caselor in care patru dintre familiile cele mai afectate de inundatii se vor muta in luna septembrie.

Preotii din comunele respective au fost si ei prezenti. „Familiile Mititelu, Iordache, Lazeanu si Bira- cei care vor beneficia de aceste case – au fost foarte emotionate. Au spus ca nu sperau la o asa minune. Si-au manifestat multumirea fata de cei care au facut posibil acest lucru si fata de Dumnezeu“, a spus Mihaela Moraras, coordonatoarea proiectului ,,Case pentru sinistrati“.

Dupa Dolj, urmatoarea vizita a partenerilor acestui proiect va avea loc in Mehedinti, in comunele Corlatel, Valea Marcului si Farcasu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS