16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal cu iz electoral la Primaria Seaca de Padure

Scandal cu iz electoral la Primaria Seaca de Padure

De la o vreme, despre primarul din Seaca de Padure se aud numai lucruri rele. Ba ca foloseste banii publici in interes personal, ba ca incaseaza ilegal taxe, ba ca a intrat cu masina primariei intr-un cap de pod, beat fiind la volan. Ionel Popescu spune ca toate acuzatiile care i se aduc sint minciuni sfruntate debitate de Gheorghe Ochioiu, liderul organizatiei locale a PNL

„Ochioiu dorea sa-si faca ferma de struti si mi-a cerut un teren de aproximativ 4.000 de metri patrati cu cladiri cu tot, pe care il aveam inchiriat asociatiei agricole din comuna. Cu alte cuvinte, sa-i dau afara pe aia cu care aveam contract, ca sa-i dau lui pamintul. Bineinteles ca am refuzat si cred ca din acest motiv s-a suparat“, a spus primarul, incercind sa arate de ce ii poarta Ochioiu simbete.

La rindul sau, Ochioiu recunoaste ca i s-a pus pata pe primar, insa varianta sa la povestea care i-a transformat in cei mai mari dusmani se prezinta in felul urmator:

„Aveam nevoie de terenul aferent blocului in care imi desfasuram afacerile ca sa-mi construiesc o brutarie. Primarul a zis ca e de acord, ca si-asa nu e folosit, si ca va discuta in consiliul local problema. Doar m-a dus cu vorba. Dupa doi ani de asteptari am aflat ca terenul fusese dat asociatiei agricole.“

Daca a fost rea-vointa din partea primarului sau de vina a fost orgoliul ranit al liderului PNL este mai putin important. Cert este ca Ionel Popescu si Gheorghe Ochioiu au devenit din cei mai buni prieteni, dusmani de moarte.

Liderul PNL a construit neautorizat

„Are in el o rautate prosteasca“, spune Ochioiu despre primul om al comunei. „Ii este necaz pe mine ca sint un om de afaceri priceput“.

Despre afacerile lui Ochioiu, primarul sustine ca acestea constau din „o terasa, trei camere cu baie si magazie construite pe domeniul public fara autorizatie, fara nimic“, pentru care ar fi putut sa-l taxeze serios, daca „nu as fi crezut ca e ceva util pentru comuna si nu am vrut ca sa se creada ca am ceva cu el“.

Ochioiu sustine insa ca primarul a tolerat cu buna stiinta aceasta situatie ilegala pentru simplul motiv ca „fiul lui si viceprimarul si-au construit locuintele ilegal“.

Iar disputa nu se opreste aici. Ochioiu il mai acuza pe primar ca si-a insusit sapte camioane de fier vechi, recolta de fructe din livada fostului CAP, o parte din fondurile pentru repararea drumurilor si, nu in ultimul rind, un intreg corp de scoala in satul Veleni pe care primarul l-ar fi demontat si transportat acasa, bucata cu bucata, cu ajutorul beneficiarilor Legii 416.

Primarul e lucrat ca la carte

Gheorghe Ochioiu a dat lovitura in urma cu o luna, reusind sa speculeze la maxim un incident in care a fost implicat primarul.

Dar iata despre ce e vorba. Intr-o seara, primarul reuseste sa indoaie masina institutiei, proptind-o in plina viteza in piciorul podului. Ochioiu, aflat ca de obicei cu ochii pe primar, face rost in cinci minute de o camera de filmat (primarul sustine ca aparatul i-ar fi fost adus chiar de preotul paroh din Seaca, un alt dusman declarat al primului om din comuna) si reuseste sa surprinda imagini scandaloase cu primarul, aflat intr-o evidenta stare de ebrietate, imediat dupa producerea accidentului. Consecvent planului sau, Ochioiu isi anunta superiorii de la partid de cele intimplate. La scurt timp, in fata Primariei din Seaca de Padure isi face aparitia o armata de ziaristi din mass – media centrale si locale, insotiti chiar de liderul PNL Dolj, Horatiu Buzatu.

Luat prin surprindere, primarul nu reuseste decit sa se faca de ris in fata camerelor de filmat:

„Au navalit ca lupii pe mine. Degeaba le-am explicat ca nu eram baut, nu m-au crezut. Dar o sa le-o dovedesc la proces, pentru ca am de gind sa-i dau in judecata pe toti cei care au afirmat ca eram beat la volan“, explica primarul. Popescu a sustinut ca sticla de Alexandrion ar fi baut-o dupa accident, ca sa-si revina din starea de soc provocata de impactul cu podul.

A doua zi, tot judetul vuieste. Ochioiu isi savureaza din plin victoria vizionind caseta compromitatoare la terasa, impreuna cu clientii sai. „Uite, asta e primarul pe care l-ati ales!“, le-ar fi spus el.

In mod surprinzator, reactia cetatenilor nu a fost cea scontata. Primarul nu a pierdut si nici nu a cistigat popularitate. Ochioiu nu s-a descurajat. Poate va fi mai norocos la viitoarele alegeri locale si va reusi sa convinga electoratul ca este un candidat mai bun decit actualul primar. Dar asta-i o misiune foarte grea…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS