17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePopa Vinatoru munceste cu ziua pe la sateni

Popa Vinatoru munceste cu ziua pe la sateni

Dupa slujba, preotul merge sa praseasca porumbul localnicilor

Preotul paroh din satul Veleni munceste in timpul liber pentru oamenii sarmani din sat. Mai exact, parintele Daniel Vinatoru isi ia sapa in spinare si se duce sa praseasca porumbul oamenilor nevoiasi din sat.

„Este o datorie crestineasca sa-ti ajuti aproapele“, spune el, putin jenat ca a ajuns astfel in centrul atentiei: „Sint oameni nevoiasi cei care m-au rugat sa-i ajut, iar eu nu ma dau in laturi de la munca. Ii ajut pur si simplu fara sa le pretind nimic in schimb. Cum sa te procopsesti de pe urma unor oameni sarmani“.

Parintele spune ca ajuta in special familiile cu mai multi copii si batrinii satului, dar ca isi face timp si pentru actiuni in folosul comunitatii: „Am imbunatatit baza materiala a elevilor cu rechizite scolare si carti de religie. De Craciun am oferit copiilor cadouri si diplome de merit. Tot atunci am organizat un concurs de pictura“.

Daniel Vinatoru este de doi ani in comuna Seaca de Padure. Absolvent al Facultatii de Teologie din Craiova, tinarul preot de 29 de ani este casatorit cu o bucuresteanca. Amindoi iubesc in egala masura viata simpla de la tara.

„Daca ar fi sa o iau de la capat, as face la fel. Ne-am adaptat foarte repede acestui stil de viata si nu as vrea sa se schimbe ceva. Ce poate fi mai bun decit sa traiesti la tara, in mijlocul naturii! E adevarat ca trebuie sa muncesti incomparabil mai mult ca sa-ti asiguri existenta, insa nu de munca trebuie sa te feresti“, considera parintele.

Preotul incearca acum sa stringa bani pentru renovarea bisericii in care slujeste. In pereti au aparut fisuri, chiar daca unele reparatii la exterior s-au facut in urma cu doar trei ani: „Oamenii care ar dori sa ne ajute la aceasta lucrare trebuie sa stie ca pot sa doneze bani in contul 06346083, deschis la Cooperativa de Credit Carpen“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS