21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Noi vrem catuse!

Intr-un plan strategic pe 2003, Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica a cerut consiliilor locale si celui judetean sprijin financiar pentru procurarea de autoturisme, statii de emisie-receptie si catuse, care, in mod normal, ar trebui sa se afle in dotarea politistilor.

Bugetul total al IJP Dolj pentru anul 2003 este de 250 de miliarde de lei, din care doar 76,3 miliarde pot fi folosite pentru cheltuieli materiale, restul fiind alocate pentru plata salariilor.

Politistii doljeni duc lipsa de piese auto si de carburanti. Anul trecut, piesele pentru masinile uzate aflate in dotare au fost asigurate in proportie de doar 11%, iar benzina doar pe jumatate din necesar. Autoritatea de Ordine Publica a facut lista de cumparaturi, in cazul in care se gaseste cineva sa-i ajute pe politisti: sase autoturisme pentru Politia Craiova, 11 pentru posturile din judet, spatii pentru sediile revendicate, statii de emisie-receptie si de catuse. Politistii au nevoie de 687 de statii si de 102 perechi de catuse.

„Tabela de inzestrare este sub cea prevazuta de lege, din cauza bugetului mic al Ministerului de Interne. In mod normal, fiecare politist ar trebui sa aiba in dotare o pereche de catuse, dar pentru ca nu avem bani, facem cu schimbul. Nu le-as putea cere sa le cumpere din banii lor, deoarece sint destul de scumpe“, a precizat comisarul Constantin Codita, seful IJP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS