14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBaronesei Mischie i-au fost bagati bani pe git

Baronesei Mischie i-au fost bagati bani pe git

Legea incompatibilităţii funcţiilor publice este suficient de ambiguă incit Sanda Mischie, soţia baronului cu acelaşi nume, să nu fie pusă in situaţia de a alege intre şefia DSP Gorj şi mandatul său de consilier local.

„La mine nu este situaţie de incompatibilitate. Am depus la primărie o adresă din partea Ministerului Sănătăţii, prin care se arată că directorii direcţiilor de sănătate publică nu sint funcţionari publici“, a declarat directoarea DSP Gorj. Secretarul primăriei a confirmat că a primit adresa, dar a precizat că, in această situaţie, singurul care este in măsură să se pronunţe este prefectul judeţului.

Singura funcţie la care va renunţa Sanda Mischie este cea de membru in Consiliul de Administraţie al societăţii AQUATERM, unde spune că a fost obligată să intre ca reprezentant al consiliului local. Mai mult decit atit, baroneasa declară că a fost forţată să incaseze bani.

„Au fost numiţi mai mulţi consilieri in cadrul Consiliilor de Administraţie de la TRANSLOC şi AQUATERM. Am fost nevoită să fac parte, deşi nu am dorit acest lucru pentru că nu este un domeniu la care să se priceapă aleşii locali. Citeva luni am refuzat chiar să incasez salariul de membru al Consiliului de Administraţie, dar m-a sunat contabila şi mi-a spus că nu poate să-mi mai ţină banii pentru că nu e legal. I-am luat pină la urmă. Ce era să fac?“, a povestit consilierul Sanda Mischie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS