21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedintenii nu vor la mare, prin programul lui Aghaton

Mehedintenii nu vor la mare, prin programul lui Aghaton

Agentiile de turism ofera ca alternativa sejururi de numai doua zile, mult mai atractive

Programul „1 Mai la mare“, initiat de Ministerul Turismului, nu se bucura de popularitate in rindul mehedintenilor. Prin acest program, se ofera posibilitatea unui sejur de patru zile in hoteluri de doua stele, din statiunile de pe litoral. Cu toate acestea, agentiile de turism din Drobeta Turnu Severin nu au vindut bilete din oferta guvernamentala.

„Majoritatea oamenilor doar s-au interesat. Nu am vindut nici un bilet, dar asta nu inseamna ca nu vor exista persoane care nu vor pleca la mare in aceste zile. Probabil ca vor merge pe cont propriu. In acest fel, scapa de comisionul agentiei“, a spus directorul unei agentii de turism din Severin.

Programul „1 Mai la mare“ se desfasoara in perioada 1-5 mai, cind pretul biletelor va fi de 399.000 de lei la hotelurile de o stea si de 499.000 de lei la cele de doua si trei stele. Statiunea Neptun-Olimp pune la dispozitia turistilor 1.000 de locuri, Mamaia- 700 de locuri, iar citeva mii de locuri sint disponibile in Jupiter, Costinesti si Mangalia.

„Poate sa ploua si atunci stai si te uiti pe geam“

Reprezentantii BTT Mehedinti spun ca agentia are un program propriu, prin care li se ofera turistilor un sejur de numai doua zile la vilele din Costinesti: „Pentru 1 Mai, am vindut bilete, dar nici unul prin programul guvernamental. Clientii nu au vrut sa plateasca pentru atitea zile, din moment ce noi le-am oferit o alternativa de doua nopti, tot la hoteluri de doua stele“.

Schimbarea temperaturilor si pretul transportului sint principalele motive pentru care mehedintenii au ales sa nu plece la mare in aceasta perioada. „Prefer sa stau, sa ma odihnesc sau sa merg undeva mai aproape, dar pina la mare e prea departe. In plus, mai mult ne-ar costa transportul decit cazarea. Mai trebuie sa si maninci, asa ca ajungi la o suma care nu-ti asigura distractia. Poate sa ploua si atunci stai in camera si te uiti pe geam. Nu cred ca merita, asa ca voi iesi la iarba verde“, a spus Mihai Neacsu, de 44 de ani, din Drobeta Turnu Severin.

Ministerul Turismului, in colaborare cu Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, a initiat si programul „Litoralul pentru toti“, care se va derula in perioada 5 mai-15 iunie si prin care se va beneficia de sase nopti de cazare, la hoteluri de doua stele, cu 649.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS