10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenilor li se pregateste plata intretinerii in rate

Craiovenilor li se pregateste plata intretinerii in rate

Consilierul municipal Nicolae Vrapcea, presedintele unei asociatii din Craiova, a propus primariei ca restantierii la intretinere sa-si poata plati datoriile in doua sau trei rate. Vrapcea pleaca de la premisa ca, in prezent, foarte putini presedinti de asociatie accepta plata partiala a intretinerii, din cauza actelor contabile pe care trebuie sa le intocmeasca, lipsind astfel bugetul de importante sume de bani.

„Stringerea intretinerii de la populatie a devenit in ultimul timp tot mai anevoioasa din cauza cresterii pretului gigacaloriei. In lunile de iarna, intretinerea costa mai mult decit veniturile locatarilor, ceea ce a facut ca restantele in municipiu sa ajunga la sute de miliarde de lei. Obligarea locatarilor sa plateasca tot intr-o singura rata i-a descurajat pe cei care nu faceau fata“, a spus Vrapcea.

Consilierul, presedinte la Asociatia nr.2 din cartierul 1 Mai, a mai precizat ca a aplicat aceasta metoda de mai mult timp si a dat roade, fapt care l-a facut sa ceara generalizarea ei in Craiova.

„Noi sintem una dintre putinele asociatii care au restante mici la intretinere, fata de peste zece miliarde, cit au multe dintre celelalte“, a incheiat acesta. Propunerea, care va fi imbunatatita intre timp, va intra pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a consiliului local, pentru a fi adoptata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS