21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO batrina a ramas fara locul de veci

O batrina a ramas fara locul de veci

Catalina Drula, de 80 de ani, sustine ca a ramas fara loc de veci, dupa ce pe locul pe care i l-a concesionat Primaria Drobeta Turnu Severin, o alta persoana si-a construit un cavou. Consiliul Popular Drobeta Turnu Severin i-a concesionat in 1981 Catalinei Drula un spatiu pentru inhumare. Pentru acelasi loc de veci, in 23 iunie 1989, lui Cebuc Gheorghe, din Drobeta Turnu Severin, i s-a eliberat un act de concesiune, pentru construirea unui cavou. In 1981, comisia care se ocupa de repartizarea locurilor din cimitir a omis sa faca mentiunile necesare in acte.

„De aceasta imprejurare a profitat Cebuc Gheorghe, care a obtinut actul de concesiune si autorizatia de constructie, motivind ca atit el, cit si persoanele care au eliberat actele nu cunosteau ca respectivul loc era ocupat in momentul in care s-a facut repartizarea. Eu am ramas, in aceste conditii, fara loc de veci“, a spus Catalina Drula.

„Nu vreau decit sa am unde sa ma ingroape rudele“

In urma cu citiva ani, sotul Catalinei Drula a decedat, iar batrina nu a avut unde sa-l ingroape. Ea a fost nevoita sa se roage de vecini, sa-i permita sa-si inhumeze sotul in cavoul acestora. „Am sotul ingropat in cavoul altor persoane, pentru care am platit chirie. Nu vreau decit sa am unde sa ma ingroape rudele atunci cind o sa mor, si as vrea sa-mi pun si sotul in locul pe care mi l-a dat primaria“. La cei 80 de ani, impliniti in aceasta saptamina, Catalina Drula nu mai stie cui sa se adreseze pentru a i se face dreptate. De 13 ani bate la usile autoritatilor si se judeca pentru a recupera locul de veci. Intr-un referat al Serviciului Cercetari Penale din IJP Mehedinti, se precizeaza ca Cebuc Gheorghe a dobindit locul de veci ce apartinea Catalinei Drula „profitind de neglijenta si ignoranta formatiunilor IJGCL si EGCL Drobeta Turnu Severin“.

Autoritatile recunosc ca au facut o greseala

In raportul de expertiza tehnica judiciara al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, se arata ca autorizatia de lucrare nr. 8.592, din 23 iunie 1989, eliberata de EGCL Drobeta Turnu Severin, prin care se autorizeaza Cebuc Gheorghe sa execute constructia unui cavou, nu poate fi valabila. Autorizatia de construire a fost eliberata o data cu actul de concesiune, iar eliberarea unei autorizatii se face in baza unui act de dobindire prealabila a terenului pe care se executa lucrarea. In aceeasi expertiza, se arata ca „in conformitate cu evidentele Administratiei Cimitirului, Drula Catalina a achitat taxa anuala pina in anul 1990, inclusiv, pentru locul de veci. Acest loc de veci este unul si acelasi cu cel concesionat ulterior lui Cebuc Gheorghe“.

Administratorul cimitirului refuza sa comenteze situatia batrinei Catalina Drula, spunind ca nu este problema lui, deoarece a fost numit in functie dupa ce aceasta a ramas fara locul de veci. Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Ilie Pisoi, recunoaste ca a fost facuta o nedreptate si a promis ca o va ajuta pe batrina sa primeasca un alt loc de veci. „Nu vreau pamint sa-mi fac avere, vreau terenul meu, pe care l-am platit ani de zile, ca sa am unde sa fiu ingropata“, a mai spus Catalina Drula.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS