3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIlegalitati in organizarea concursului pentru ocuparea postului de jurist

Ilegalitati in organizarea concursului pentru ocuparea postului de jurist

•Examenul s-a aminat de doua ori in mod nejustificat, iar rezultatele nu s-au afisat nici dupa doua saptamini • Una dintre concurente spune ca neregulile au fost comise cu ajutorul reprezentantilor Prefecturii si ai Consiliului Judetean Gorj, care l-au favorizat in mod evident pe cistigator

Consiliul Local Ciuperceni – Gorj a scos la concurs un post de jurist, examenul fiind programat pentru 20.02.2003. Concurentii care s-au prezentat atunci la sediul primariei din localitate au asteptat in zadar sa intre la examen.

„De la prefectura nu a venit nimeni, iar de la consiliul judetean a venit o doamna care ne-a spus ca examenul se amina cu o saptamina, fara sa ne dea vreo explicatie. Cind ne-am dus peste o saptamina, au venit reprezentantele prefecturii si consiliului judetean, care ne-au spus ca se amina din nou pentru ca nu a trecut termenul legal de doua saptamini. Cele doua doamne s-au interesat in mod special de unul dintre concurenti, Dan Iordaconiu, intrebind de ce lipseste“, a spus Ramona Zdraila, una dintre candidate.

„Unul dintre concurenti se lauda ca e din Godinesti si o sa cistige concursul“

Tinara care a participat la concurs spune ca pentru postul de jurist de la Ciuperceni au concurat patru persoane. Ea a povestit ca, in timpul probelor scrise si orale, s-au produs mai multe ilegalitati pe care reprezentantele prefecturii si consiliului judetean s-au facut ca nu le vad.

„Unul dintre candidati, Dan Iordaconiu, a fost singurul care si-a scris numele in partea stinga a foii de concurs, nu in dreapta, asa cum e corect si cum am procedat celelalte fete din sala. Nu l-a atentionat nimeni sa schimbe hirtia. La examenul oral, am intrat cite unul si am fost examinati de un subinginer, desi postul scos la concurs era de jurist“, a mai spus Ramona Zdraila. Tinara a povestit ca Dan Iordaconiu se lauda ca e din Godinesti si ca va cistiga cu siguranta concursul.

Institutiile implicate o paseaza pe concurenta dintr-o parte in alta

Candidata mai spune ca rezultatele concursului nu au fost afisate nicaieri si doar i s-a comunicat prin telefon ca „ a cistigat baiatul“. Tinara a facut contestatii atit la consiliul judetean, cit si la Prefectura Gorj, dar i s-a raspuns ca trebuie sa se adreseze Consiliului Local din Ciuperceni. „Primarul din Ciuperceni mi-a raspuns ca este prea ocupat sa se ocupe cu asa ceva“, a spus Ramona Zdraila. Reprezentantii institutiilor implicate in concurs spun ca acesta a fost perfect legal. La rindul sau, Mircea Fometescu, primarul din Ciuperceni, spune ca rezultatele au fost afisate, dar probabil ca hirtia a fost rupta. „Nu este responsabilitatea mea sa ma ocup de acest concurs pentru ca postul a fost scos de consiliul local. O comisie mixta a organizat concursul“, a precizat primarul. Candidata a precizat ca se va adresa instantei de contencios administrativ pentru solutionarea problemei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS