24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulucea vrea fonduri PHARE pentru amenajarea Lacului Craiovita

Bulucea vrea fonduri PHARE pentru amenajarea Lacului Craiovita

Primarul Craiovei, Vasile Bulucea, a declarat ieri, in sedinta ordinara a consiliului local, ca asteapta fonduri PHARE pentru decolmatarea si amenajarea Lacului Craiovita. Cindva, una dintre cele mai frumoase baze de agrement ale orasului, lacul a secat, devenind in ultimii ani un adevarat focar de infectie pentru locuitorii din zona.

„Avem promisiuni de la reprezentantul PHARE in zona, Valeria Valeri, ca vom primi banii chiar in acest an. Este vorba de aproximativ cinci milioane de euro. Noi nu avem disponibili, in prezent, atitia bani la buget. Acum doi ani, am cheltuit aproape 12 miliarde de lei pentru decolmatare, dar anul asta nu mai avem bani“, a spus Bulucea. Primarul a raspuns astfel interpelarii consilierului municipal Emil Dumitrescu, care a atras atentia ca majoritatea zonelor de agrement ale Craiovei sint in paragina.

„In lac acum sint doar ierburi si balarii. Daca nu avem bani, eu propun sa-i schimbam destinatia si sa-l transformam in izlaz comunal, sa pasca vacile pe el“, a spus Dumitrescu, referindu-se la Lacul Craiovita. In stare proasta s-ar mai afla strandul din Lunca si baza de agrement Hanul Doctorului. La aceasta, primarul a recunoscut ca „gardurile sint in paragina“, desi anul trecut s-a cheltuit acolo un miliard din diverse sponsorizari, iar „toboganul e al domnului Dinel Staicu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS