15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArmele de jucarie au devenit cele mai cautate marfuri

Armele de jucarie au devenit cele mai cautate marfuri

Comerciantii din bazarele severinene care au la vinzare arme de jucarie sint cei mai norocosi in aceasta perioada. Vinzarile acestor marfuri au crescut simtitor, armele si masinile de razboi de jucarie devenind printre cele mai cautate produse.

Situatia se datoreaza faptului ca tot mai multi copii au inceput sa imite imaginile vazute la televizor, care prezinta conflictul armat din zona Golfului. Cei mici le solicita parintilor sa le cumpere pusti, tancuri si masini blindate.

Comerciantii au inteles si ei sa profite de cererea mare a acestui tip de jucarii si s-au aprovizionat in consecinta. Preturile au fost si ele ajustate pentru ca profitul sa fie cit mai mare.

„Mai am numai doua tancuri, o masina blindata si trei pusti. Pistoalele le-am terminat ieri, dar am trimis-o pe nevasta-mea, la Bucuresti sa mai aduca. Se mai cauta si blindatele, dar mai bine se vind pustile. Preturile variaza, de la 150.000 de lei un avion american si pina la 220.000 de lei, pentru o masina blindata, care are si telecomanda. Copiii incep sa plinga daca parintii nu le cumpara armele de jucarie“, a spus Cristian Pavel, comerciant.

„Daca este prea mic, nu-i vind pistolul!“

Pistoalele cu bile, care pot provoca si ranirea celor mici, sint la mare moda in aceasta perioada. Comerciantii au instalat insa afise, prin care anunta ca nu vind aceste produse copiilor cu virste mai mici de zece ani.

„Majoritatea jucariilor pe care le am la vinzare nu sint periculoase. Daca vine un client si cere un pistol cu bile, intreb ce virsta are copilul si, daca este prea mic, nu-i vind pistolul. Am jucarii destul de ieftine, de la 25.000 de lei si pina la maximum 150.000 de lei, cit este o pusca cu luneta. M-au intrebat si de masti de gaze, ca au vazut la televizor, dar nu exista jucarii de acest tip. Facem vinzari de citeva sute de mii de lei, mai mult ca inainte, cind nu se cumparau mai deloc“, a spus Iuliana Cimpoeru, comercianta in bazarul Dunarea, din Drobeta Turnu Severin.

Parintii sint nevoiti sa scoata citeva sute de mii de lei din buzunar

Parintii sint nevoiti sa scoata sute de mii de lei din buzunar pentru a-si multumi odraslele.

„Am cheltuit pe pistoale si bile mai mult decit am dat tot anul trecut pe jucarii. Cum vin cu cel mic in piata, cum ma trage de mina si ma duce la standurile cu pusti si masini de teren. Acasa ne jucam impreuna, eu sint irakian, iar el face pe americanul. Bineinteles ca invinge el, pentru ca are soldati mai multi, elicoptere Apache si blindate rapide. Mie mi-a lasat un pistol cu bile, cu care nu prea pot sa fac mare lucru. Se uita si la stirile de la televizor, mai ales cind vede tancuri prin desert“, a spus Nicusor Sava, de 31 de ani, tatal unui baietel de sase ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS