13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri pe scurt

Bani pentru nevoiasii Craiovei

Persoanele cu probleme sociale, beneficiare ale Legii venitului minim garantat, primesc zilele acestea banii cuveniti, in cuantumul aferent lunii februarie. Pentru aceasta, autoritatile craiovene au alocat 1,37 miliarde de lei, bani proveniti din rectificarea bugetara. In evidentele primariei craiovene sint circa 1.600 de dosare aflate in plata.

Elevii severineni se intrec cu americanii

Sapte elevi ai Colegiului „Traian“, din Drobeta Turnu Severin, din totalul de 80 de participanti, s-au calificat marti in cea de-a doua etapa a Olimpiadei de matematica organizata de SUA. Concursul este diferit de cel cu care sint obisnuiti elevii romani si presupune o pregatire teoretica si practica de lunga durata. Pentru rezultatele obtinute, Colegiul National „Traian“ a fost nominalizat in cartea olimpiadelor americane. Pentru elevii romani, concursul se va incheia dupa aceasta etapa, deoarece la urmatoarea nu vor participa decit elevii americani.

Brigada Antitero are in dotare pistoale Dracula

Conducerea Uzinei Mecanice Sadu a precizat ca, de mai multa vreme, angajatii de la Brigada Antitero Bucuresti au in dotare pistoale produse la UM Sadu. Este vorba de un pistol automat Dracula, cu 20 de cartuse. Acest pistol este folosit la antrenamente si de catre angajatii Detasamentului de Interventie Rapida Gorj, mascatii fiind multumiti de performantele armei. Pistolul Dracula este usor de folosit. Pompiliu Panoiu, directorul UM Sadu, a spus: „Am realizat acest pistol impreuna cu Brigada Antitero de la Bucuresti. Aceasta este automata: poate trage rafale, dar si foc cu foc“.

15 comercianti amendati de OJPC Olt

15 dintre cei 20 de agenti economici verificati de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Olt, au fost sanctionati, in cursul saptaminii trecute, pentru incalcarea legislatiei in domeniu. Au fost retrase de la comercializare produse in valoare de 10,5 milioane de lei, fiind aplicate amenzi in valoare de 58 de milioane de lei. Controalele au vizat produsele alimentare, precum carnea, produsele din carne si produsele zaharoase, prestarile de servicii din domeniul alimentatiei publice, precum si modul de comercializare a detergentilor, a produselor de intretinere si a produselor de curatat. Au mai fost verificate si trei unitati scolare in ceea ce priveste programul „Laptele si cornul“, insa nu s-au constatat deficiente.

Pensionarii severineni fac provizii de medicamente

Pe linga proviziile de hrana si apa, severinenii, mai ales pensionarii, au inceput sa-si faca provizii si de medicamente si materiale sanitare. Potrivit farmacistilor din Drobeta Turnu Severin, majoritatea clientilor cumpara vata, spirt, rivanol, tifon, apa oxigenata, bandaje sterile, algocalmin si paracetamol. „Cererile pentru aceste produse au crescut considerabil in ultima saptamina. Batrinii spun ca e mai bine sa aiba medicamente in casa, ca nu se stie ce-o sa fie. Au dat mai multi bani, in aceasta perioada, pentru ca nu mai eliberam medicamente pe retete gratuite sau compensate“, a spus Marcela Galbenu, farmacista.

Pompierii olteni avertizeaza!

Grupul de Pompieri „Matei Basarab“ al judetului Olt a emis, la inceputul acestei saptamini, un comunicat de presa prin care avertiza in legatura cu pericolele care pot aparea o data cu incalzirea vremii. Conform datelor primite de acestia de la Institutul National de Meteorologie si Hidrologie, incepind cu ultima decada a lunii martie, pina in luna mai, temperaturile atmosferice vor creste permanent, atingind valori de 28-30 grade Celsius, iar vintul va avea viteze mai mari decit cele obisnuite acestei perioade. Capitanul Cristian Croitoru a precizat ca statistica incendiilor din ultimii ani din judetul Olt, dar si din tara, a aratat ca primavara au loc cele mai multe incendii cauzate de neatentia si neglijenta, in aceasta perioada, a oamenilor care fac curatenie prin gospodarii si ard lucrurile care nu le mai sint necesare.

Mischie se vede etern la cirma PSD Gorj

In conferinta de presa de ieri a PSD Gorj, Nicolae Mischie a declarat ca nimeni nu are puterea sa il schimbe din functie. Acesta a mentionat ca nu are de gind sa demisioneze, asa cum i s-a cerut in repetate rinduri de adversarii sai politici din judet. „Va asteptati sa imi dau demisia? Am venit cind vreau eu si plec cind vreau eu din partid. Asta sa fie clar pentru toata lumea“, a intarit seful PSD Gorj.

Criza de frigidere in scoli

Aproape jumatate din scolile din Gorj nu beneficiaza de frigidere pentru depozitarea laptelui si a produselor din lapte, distribuite elevilor din clasele I – IV. Inspectoratul Sanitar de Stat Gorj a constatat in urma controalelor efectuate ca mai putin ce jumatate din scolile din judet nu au frigidere sau spatii pentru depozitarea produselor respective. Probleme din acest punct de vedere au fost depistate nu numai in mediul rural, dar si in municipiul Tirgu Jiu, unde aproape toate cele 11 scoli generale controlate fie nu aveau frigidere, fie nu detineau spatii de depozitare. Acelasi lucru se intimpla si la Colegiile Nationale „Tudor Vladimirescu“, „Spiru Haret“ si la Liceul Teologic. Daca la Liceul cu Program Sportiv exista un spatiu pentru alimente, nu exista inca frigidere.

200 de olteni – fara carti de alegator

Tinerii din judetul Olt care au implinit 18 ani, detinatori de carti de identitate, dar care nu au intrat si in posesia cartilor de alegator, trebuie sa se prezinte la ghiseele formatiunilor de evidenta informatizata a persoanei din raza localitatilor unde domiciliaza pentru a-si ridica aceste documente. Potrivit datelor SEIP Olt, peste 200 de carti de alegator isi asteapta stapinii.

Grecii vor sa instaleze centrale eoliene in Gorj

O firma din Grecia s-a aratat interesata sa construiasca in Gorj mai multe centrale electrice eoliene. Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a anuntat ca delegatia greceasca a vizitat Valea Sohodolului si a fost impresionata. „Avem promisiuni pentru 13 centrale electrice eoliene. Noi trebuie acum sa discutam cu TERMOELECTRICA pentru a-si asuma raspunderea pentru cantitatea de curent electric care va fi produsa. Deocamdata, sintem in tratative cu grecii si acestia au spus ca sint gata sa realizeze toate investitiile legate de conditiile de mediu. S-a pus problema realizarii unui generator de energie pe riul Jalesul“, a declarat Nicolae Mischie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS