21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDesfasurarea olimpiadei de istorie, contestata de elevi

Desfasurarea olimpiadei de istorie, contestata de elevi

Mai multi elevi si profesori din Drobeta Turnu Severin contesta desfasurarea fazei judetene a olimpiadei de istorie, deoarece, sustin ei, au avut de rezolvat un subiect care nu era prevazut in tematica pentru concurs. Antonica Mateescu, profesor de istorie la Colegiul Economic din Drobeta Turnu Severin, a spus ca tematica pentru concurs cuprindea capitolele 2, 4 si 5, iar elevii au avut de rezolvat un subiect din capitolul 1: „Acest capitol nu facea parte din tematica pentru faza judeteana, iar elevii de clasa a XI-a au avut de rezolvat un subiect pentru care nu erau pregatiti. Este o mare deziluzie, atit pentru parinti, cit si pentru elevi“.

„Asa se poate intimpla si la un examen mai important“

Elevii care au participat la olimpiada au fost de-a dreptul surprinsi de subiecte si au considerat ca au fost nedreptatiti, deoarece s-au pregatit dupa tematica stabilita de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

„Subiectul doi nu era inclus in programa pentru olimpiada. A fost si o harta, care nu era clara si nu puteam sa vedem mai nimic pe ea. A fost o mare dezamagire, pentru ca am invatat mult si ne-au dat ceva ce nu era in programa.

Asa se poate intimpla si la un examen mai important“, a spus Ramona Coman, eleva in clasa a XI-a. Inspector de specialitate, Lucia Ciorita, a spus ca nu este nimic in neregula cu subiectele: „Sinteza respectiva ar fi trebuit pregatita de elevi pentru etapele anterioare ale olimpiadei, fiind prevazuta in tematica, astfel incit se presupune ca elevii care au ajuns la etapa judeteana ar fi trebuit sa stie despre ce este vorba. In ceea ce priveste harta, aceasta a venit pe suport electronic, de la Serviciul National de Evaluare, iar elevii trebuia sa arate ca au si solide cunostinte de geografie, localizind pe aceasta harta mai multe state europene“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS