6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndicatorul care trimite soferii la cimp

Indicatorul care trimite soferii la cimp

Citeva zeci de soferi de tir si nu numai s-au pomenit ca au luat-o masinile pe tarlale, undeva la vreo zece kilometri de Craiova. De data aceasta, cauza nu mai e nici poleiul, nici vreo curba superpericuloasa. Vina o poarta un indicator rutier buclucas, in solidar cu cel care va fi avut ideea sa-l amplaseze.

Indicatorul, amplasat pe DE 70 la marginea dinspre Craiova a comunei Pielesti, sugereaza ca, daca faci stinga pe drumul judetean 652 si mergi 11 kilometri, ajungi in comuna Cosoveni. Ceea ce chiar e adevarat, cit timp conduci o bicicleta sau vreun atelaj de gabarit redus. Indicatorul a fost reabilitat de curind si adus la standarde europene. Poate ca o tablita ruginita nu ar fi fost luata in serios decit de carutasi, insa noul indicator, cu vopseaua lui reflectorizanta, pare o chestie foarte serioasa, precum eticheta cu „Bea-ma!“ de pe sticla Alicei. Calculindu-si ca scurteaza distanta cu vreo 20 de kilometri, multi soferi au pus botul la noul indicator si au tras de volan spre tarlaua taiata de DJ 652. Numai ca drumul nu ajunge la Cosoveni decit pe harta, in realitate starea lui fiind atit de proasta, incit, dupa citiva kilometri de mers printre tarlale – si fereasca Domnul sa fi plouat in saptamina dinainte! -, abia te duce in satul Lacrita Mica. De aici, sub nici o forma, un autovehicul – si cu atit mai putin unul de mare tonaj – nu mai poate continua calatoria spre Cosoveni.

Ciinii latra, caravana intoarce!

De aici, se lasa cu dureri de cap in cel putin trei parti. Mai intii soferul pacalit, care, dupa ce ca nu ajunge la Cosoveni, mai si iroseste citiva litri de combustibil. Apoi, cetatenii din Lacrita Mica, fiindca se pomenesc cu tiruri orbecaind derutate pe ulicioarele satului. Si, in al treilea rind, primarii comunelor prin care trece DJ 652, primari care, desi nu au nici o vina, trebuie sa suporte nervii soferilor pacaliti.

„Intr-o noapte, pe la 12.00, nu mai stia pe unde s-o mai ia. Incepusera sa latre ciinii la el de la vijiiala camionului. Pina la urma, am iesit la el si i-am spus ca mai bine se intoarce la asfalt“, isi aduce aminte Vali Stancu din Lacrita. Primarul Robanestiului, comuna care include satul Lacrita, face si el haz de necaz.

„Imi bat oamenii la usa si imi zic: <<Hai, dom’le, e posibil asa ceva?>> Si eu ce sa-i zic, cind el are dreptate? Cind au pus indicatorul, nu trebuia sa stea cu harta in fata, ci sa vada si ei ca drumul nu mai e practicabil de zeci de ani. Si, chiar daca puneau indicatorul, sa fi scris Lacrita, nu Cosoveni“, spune primarul Romica Nitu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS