10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Oltenia pe scurt

Cad stinci pe Defileul Jiului

O stinca de dimensiuni mari s-a desprins marti seara de pe un versant si a cazut pe drumul european care strabate Defileul Jiului. Din fericire, in momentul in care stinca de 40 de metri cubi a cazut pe soseaua care face legatura intre judetele Gorj si Hunedoara, nici o masina nu trecea prin zona. Timp de o ora, circulatia a fost paralizata, iar la granita dintre cele doua judete masinile au format o coloana de peste un kilometru. Conducerea Drumurilor Nationale a spus ca desprinderea blocului de stinca a fost cauzata de fenomenul de inghet si dezghet, in continuare fiind posibile noi caderi.

Profesori nepregatiti la examenele de directori

Candidatii la functiile de directori de unitati de invatamint se prezinta nepregatiti la examen. Inspectorul scolar general adjunct, Toma Pruna, a declarat ca, din cei 13 candidati prezenti in primele zile la examen, zece au picat deja, majoritatea inca de la proba de curriculum vitae, deoarece acesta era incomplet. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Olt a organizat, de la inceputul acestei saptamini, concursul pentru ocuparea functiilor de directori pentru scolile generale din mediul rural. Cele peste 160 de functii de directori de unitati de invatamint sint vacante deoarece directorilor in cauza le-au expirat contractele manageriale. Aproximativ 60 sint dintre cei care nu au luat examenul din toamna anului trecut. Printre posturile ramase neocupate se numara cele de directori adjuncti la unitati scolare de prestigiu, precum Colegiile Nationale „Radu Greceanu“, „Ion Minulescu“, Grupul Scolar Constructii Montaj, Liceul Metalurgic si Colegiul Economic.

Economate si la tara

Asociatia „Pensionarul“ din Olt a inaugurat zilele trecute inca doua magazine de tip economat. Pensionarii din comunele Valeni si Stoicanesti, care au venituri ce nu depasesc citeva sute de mii de lei, isi vor putea achizitiona de la cele doua economate zahar, ulei, oua, produse din carne, preparate din carne si faina la preturi reduse.

Laptele si cornu’ merg pe banda rulanta in Olt

Inspectorii OJPC Olt au continuat si in ultimele saptamini controalele incepute anul trecut, in ceea ce priveste distributia produselor lactate si de patiserie in scoli. Ei au verificat de curind Scoala generala nr.1 din orasul Draganesti-Olt, Scolile generale nr.1 si nr.5, precum si Grupul Scolar de Constructii Masini Bals si Scolile generale cu clasele I-VIII din comunele Gura-Padinii, Ianca, Slatioara si Orlea. Inspectorii OJPC nu au constatat nici o deficienta, distribuitorul produselor lactate respectind graficul prevazut. De asemenea, nici la produsele de panificatie, respectiv cornuri si biscuiti, nu s-au constatat deficiente de calitate sau de etichetare a acestora. Toate unitatile scolare verificate pastrau produsele in conditii de igiena corespunzatoare, in incaperi special amenajate, curate si aerisite.

Amenda pentru munca la negru

Inspectorii de munca olteni au depistat la un singur agent economic13 persoane care lucrau la negru. Pentru ca firma in cauza, SC ANGELI STAR SRL, mai primise citeva avertismente pentru ca folosea persoane angajate fara forme legale, inspectorii i-au aplicat de data aceasta o amenda contraventionala in valoare de 70 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS