11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestructurarea in domeniul sanitar nu implica disponibilizari

Restructurarea in domeniul sanitar nu implica disponibilizari

Solutionarea problemelor din sistemul sanitar, care a fost abordata „cu cartile pe fata“ la Snagov la sfirsitul saptaminii trecute, nu va aduce cu sine disponibilizari.

Una din conditiile de baza in rezolvarea problemelor sanitare consta in restructurarea caselor judetene de asigurari si a directiilor judetene de sanatate. In judetul Olt, nu vor fi disponibilizati angajati din sistemul sanitar in acest an, a precizat intr-o conferinta de presa presedintele Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Olt, Lucian Istrate.

„Pentru ca avem un buget bine stabilit si deja aprobat pentru acest an, nu vor exista disponibilizari de personal in rindul angajatilor de la CAS Olt. La anul insa, nu mai putem garanta acest lucru“, a precizat Lucian Istrate.

La rindul sau, directorul Directiei de Sanatate Publica Olt, dr. Aurelian Simionescu, participant la intilnirea cu ziaristii, nu a fost la fel de ferm ca si presedintele CAS Olt.

„Noi asteptam deocamdata aparitia in Monitorul Oficial a masurilor pe care va trebui sa le adoptam. In momentul acesta nu putem garanta insa ca nu vor exista concedieri de personal in cadrul DSP Olt“, a declarat dr. Simionescu. Ambii conducatori de institutii de sanatate din judet au declarat insa la unison ca procesul de restructurare care se va face in domeniul sanitar se va ghida dupa criterii de calitate si performanta, urmarind imbunatatirea relatiilor dintre populatie si salariatii din sanatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS