11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii de familie ar putea inlocui specialistii

Medicii de familie ar putea inlocui specialistii

Directorul general al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Olt, dr. Aurelian Simionescu, a spus ca in spitalele din judet exista aproape cinci paturi la mia de locuitori, fata de cele noua paturi, cite sint pe mia de locuitori la nivel national.

„ In Olt, altele sint problemele cu care ne confruntam. Una dintre acestea este cea a numarului mic de medici care sa asigure asistenta, iar situatia cea mai grava se inregistreaza in mediul rural. La concursul din aceasta luna, organizat la Bucuresti, s-au prezentat pentru cele 53 de posturi vacante din judet doar noua medici. Cifra spune totul“, a declarat directorul DSP Olt.

Pentru a-i impulsiona pe medici sa ocupe posturile vacante din mediul rural, DSP Olt a inaintat ministrului sanatatii, Daniela Bartos, un set de propuneri, prin care s-a cerut aprobarea ministerului pentru ocuparea posturilor libere prin organizarea de concursuri pe post la nivel local.

Daca argumentele DSP Olt vor fi aprobate de ministrul sanatatii, atunci posturile vacante din judet vor putea fi ocupate, prin concurs, si de medicii de familie. Dr. Aurelian Simionescu a precizat ca aceasta poate fi unica solutie de ocupare a tuturor posturilor libere, chiar daca acest lucru presupune formarea ca specialisti a medicilor de familie intr-un interval relativ mare: patru-cinci ani.

„Doctorii specialisti care nu se vor prezenta la concursuri pentru ocuparea acelor posturi vacante vor fi inlocuiti cu medicii de familie, chiar daca ei va trebui sa depuna un efort in plus in cei patru-cinci ani cit timp se vor forma“, a mai spus directorul DSP Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS