16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalubritatea concediaza maturatorii din Banie

Salubritatea concediaza maturatorii din Banie

Serviciul Public de Salubritate (SPS) din subordinea Primariei Craiova va disponibiliza toti maturatorii din oras, potrivit unui proiect de restructurare.

Sorin Ciobanu, directorul SPS, spune ca masura a fost luata din cauza ca pentru anul acesta municipalitatea a alocat fonduri insuficiente ca sa mai poata fi platite si salariile maturatorilor: „Nu am primit de la bugetul local decit 15 miliarde de lei. Ni s-a spus ca nu mai sint bani si ni s-a recomandat ca solutie sa folosim la maturat beneficiarii Legii nr.416/2001, a venitului minim garantat, care trebuie sa efectueze ore de munca in folosul comunitatii“. Nu numai maturatorii, ci si o parte dintre angajatii care ajuta la incarcarea gunoiului vor fi concediati. Din cei 196 de angajati ai SPS, care se ocupa de curatenia orasului, 79 vor pleca acasa, 60 fiind maturatori.

Pe de alta parte, beneficiarii venitului minim garantat nu se prea inghesuie sa presteze cele 72 de ore de munca in folosul comunitatii. Pe parcursul anului trecut, aproape jumatate din cele 250 de persoane repartizate sa lucreze la Serviciul Public de Salubritate au chiulit de la munca. Restructurarea SPS va fi supusa aprobarii plenului Consiliului Local Craiova, in sedinta ordinara de la sfirsitul acestei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS