3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMasuri de fluidizare a traficului rutier

Masuri de fluidizare a traficului rutier

Comandantul Politiei Rutiere Olt, comisarul Ovidiu Cepareanu, a spus ca in Slatina a fost demarata o ampla actiune de decongestionare a traficului rutier, prima masura fiind interzicerea stationarii autovehiculelor pe tronsonul situat intre fostul sediu al BANKCOOP si noul sediu al CEC, de pe bulevardul A.I. Cuza. Intr-o sedinta comuna, initiatorii acestor masuri au convenit sa experimenteze citeva variante de trafic auto, printre care si introducerea sensului unic pe bulevardul A.I. Cuza, cu directia de mers catre gara, precum si pe strazile Primaverii si Libertatii.

Autoritatile locale si politistii vor amplasa in intersectiile din oras mai multe indicatoare sau le vor inlocui pe cele uzate fizic. Primaria a promis ca vor fi amenajate parcari cu taxa si paza, acolo unde este posibil. Tot pentru fluidizarea traficului auto din Slatina se intentioneaza interzicerea circulatiei masinilor pe anumite artere. Va fi largita strada Aleea Rozelor.

Soferii din Slatina vor fi „filati“

Efectele masurilor aplicate de autoritati in acest sens au inceput deja sa se vada. Pe bulevardul A.I. Cuza nu mai sint parcate masini. Amenda pentru parcarea in loc nepermis variaza intre 700.000 si 1.000.000 de lei. Agentii de circulatie din municipiu au aplicat numai in ultimele zile sase sute de amenzi contraventionale in valoare de 300 de milioane de lei. In afara de aceste sanctiuni vor mai fi date si doua puncte de penalizare, dar dupa aparitia normelor de aplicare a noului Cod Rutier. Politistii slatineni au ordin ca sa ridice orice vehicul cu tractiune animala care se va aventura pe strazile mentionate.

Seful Politiei Rutiere Olt, Ovidiu Cepareanu, a spus ca aceasta actiune se va extinde si pe strazile Nicolae Titulescu, Primaverii si Libertatii. Politistii nu vor ezita sa foloseasca, pentru depistarea celor care incalca legea, si camere video.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS