14 C
Craiova
sâmbătă, 30 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Spitalul din Slatina e criza de medicamente... ieftine

La Spitalul din Slatina e criza de medicamente… ieftine

Conducerea Spitalului Judetean din Slatina sustine ca stocul de medicamente existent in farmacia unitatii va ajunge pentru aproximativ trei saptamini. Directorul adjunct al acestei unitati sanitare, Sorin Lesnic, a precizat ca semnalele primite din partea furnizorilor straini, parteneri ai spitalului slatinean, sint pozitive, acestia dind asigurari ca-si vor onora comenzile.

Stocul de medicamente din Spitalul Judetean Slatina este de aproximativ cinci miliarde de lei si se apreciaza ca va fi epuizat in trei saptamini. In spital sint in stoc suficiente medicamente scumpe, dar lipsesc sau sint foarte putine medicamentele ieftine. Sorin Lesnic a adaugat ca, spre exemplu, pentru aceasta luna s-au primit numai 1.000 de fiole de algocalmin, fata de necesarul de 5.000 de fiole. In aceasta situatie, medicii prescriu fortral sau mialgin, care sint de cinci ori mai scumpe.

Reprezentanti ai Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente au declarat ca, in prezent, sint livrate catre spitale numai medicamente din programele nationale privind tratarea cancerului, SIDA, diabetului si a afectiunilor psihiatrice sau cardiologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS