3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Oltenia pe scurt

Romii vor sa dea in judecata statul pentru aurul confiscat

Citeva zeci de romi din Gorj vor da in judecata statul roman si Banca Nationala Romana pentru a-si putea recupera aurul confiscat de comunisti. Aproximativ 40 de romi din cartierul Meteor au dat deja in judecata statul roman, insa au formulat o actiune colectiva. „Sint vreo 40 de romi care vor sa isi recupereze aurul. Nu stiu care este cantitatea exacta, insa le-am spus ca nu este bine sa formuleze in instanta o actiune comuna, ci una individuala. Au venit cu cereri si la mine“, a spus Nelu Pavel, consilierul pe probleme de romi al prefectului de Gorj, Toni Mihail Grebla.

35 de ani de la infiintarea Centrului Militar Judetean Mehedinti

Ieri s-au implinit 35 de ani de la infiintarea Centrului Militar Judetean Mehedinti. La festivitatea desfasurata la Casa de Cultura a Ministerului de Interne, din Drobeta Turnu Severin, au participat cadrele militare ale centrului, precum si cadre in rezerva si in retragere. Au fost inminate diplome de merit atit cadrelor militare, colaboratorilor, cit si reprezentantilor mass-media. Centrul Militar Judetean Mehedinti a fost unul dintre putinele din tara care au fost distinse la Bucuresti drept foarte bune din punct de vedere al pregatirii si profesionalismului cadrelor. Comandantul Centrului Militar Judetean Mehedinti, lt. col. Mihai Sica, s-a declarat nemultumit ca autoritatile locale nu-i ofera sprijin. „Nu pot sa ma declar multumit de cei care conduc administratia publica locala si care ar trebui sa se gindeasca la faptul ca un centru militar reprezinta Ministerul Apararii Nationale intr-un judet. I-am invitat pe cei din conducerea judetului la aceasta aniversare, dar nu a venit nimeni. Nici macar o buna colaborare intre institutiile noastre nu exista“.

Program prelungit la Evidenta Populatiei

Biroul de Evidenta Informatizata a Persoanei Craiova si-a modificat programul, pentru a fi evitata aglomeratia si pentru asigurarea solutionarii cererilor tot mai numeroase ale cetatenilor, in conditiile cresterii in curind a amenzilor. Ghiseul institutiei va fi deschis pentru primiri de acte intre orele 8.00 – 20.00, in fiecare zi de luni, marti si miercuri. „Atragem atentia cetatenilor ca este necesar ca fiecare sa-si verifice permanent actul de identitate si sa solicite altul nou in momentul in care constata ca a expirat ori ca l-a pierdut, i s-a furat sau deteriorat. De asemenea, tinerii care au implinit virsta de 14 ani trebuie sa solicite eliberarea cartii de identitate“, a mentionat subcomisarul Ion Hoanca, seful Biroului de Evidenta Informatizata a Persoanei Craiova.

O tinara din Severin a murit intr-un accident de circulatie

Un grav accident de circulatie, soldat cu moartea unei tinere, a avut loc in Drobeta Turnu Severin, in noaptea de duminica spre luni. Bogdan Ionel, de 18 ani, din localitate, se afla la volanul unui autoturism Peugeot 406, care circula cu o viteza de peste 100 de km pe ora, pe Calea Craiovei, din municipiu. La un moment dat, masina a derapat din cauza unui strat de gheata format pe carosabil, iar tinarul a pierdut controlul volanului. Autoturismul s-a rasturnat, iar in urma impactului, Daniela Ene, de 20 de ani, pasagera in dreapta soferului, a decedat pe loc. Echipa de descarcerare a Grupului de Pompieri „Drobeta“ a transportat-o de urgenta pe Daniela Ene la Sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean Mehedinti, dar medicii nu au putut decit sa constate decesul tinerei. Bogdan Ionel a fost si el transportat la spital, cu multiple traumatisme, dar este in afara oricarui pericol. Tinarul severinean ar putea fi acuzat de ucidere din culpa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS