17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri din Oltenia

Seceta si frigul ar putea afecta plantatiile de pomi

Plantatiile de pomi fructiferi si de vita-de-vie de pe teritoriul judetului Mehedinti nu au avut de suferit, pina in prezent, din cauza temperaturilor scazute inregistrate in aceasta iarna. Plantatiile ocupa 7.760 de hectare, din care 6.260 apartin producatorilor agricoli particulari, 322 sint in administrarea fostelor IAS-uri, iar 1.078 apartin domeniului public al statului. Alte 8.799 de hectare de teren sint acoperite cu vita-de-vie, 7.553 fiind in domeniul privat, iar 1.146, in domeniul public al statului. Potrivit purtatorului de cuvint al Directiei Generale pentru Agricultura si Industrie Alimentara Mehedinti, Nelu Osiceanu, in cazul in care nu se va inregistra o crestere a temperaturilor, in urmatoarea perioada, seceta din vara anului trecut, coroborata cu temperaturile scazute din aceasta iarna, ar putea genera pierderea tuturor recoltelor din acest an.

Trei medici candideaza pe 69 de posturi de specialitate

Trei medici s-au inscris pentru cele 69 de posturi de specialitate vacante din unitatile sanitare ale judetului Mehedinti, pe care Directia de Sanatate Publica (DSP) le-a scos la concurs. Ministerul Sanatatii si Familiei va organiza un concurs la nivel national pe 24 februarie, pentru ocuparea unor posturi de medici generalisti. Data limita de inscriere a fost 10 februarie. Doi dintre cei trei medici inscrisi lucreaza deja in sistemul medical, pe perioada determinata, cu acordul ministerului. „Este vorba de un post pe cardiologie, la Orsova si unul pe chirurgie generala, la Vinju Mare. Posturile scoase la concurs au fost pentru toate specialitatile: terapie intensiva, cardiologie, medicina interna, chirurgie generala, obstetrica-ginecologie, oftalmologie si radiologie. Din pacate, nu sint candidati pentru aceste posturi“, a spus medic Bogdan Stolica, purtatorul de cuvint al DSP Mehedinti.

Politistii mehedinteni au aplicat 75 de sanctiuni

Agentii Politiei Rutiere a municipiului Drobeta Turnu Severin impreuna cu efective ale Serviciului Politiei Rutiere Mehedinti au efectuat ieri un filtru pe principalele artere din Drobeta Turnu Severin. Pe linga numeroasele abateri ale conducatorilor auto, s-a constatat ca un numar insemnat de pietoni se angajeaza in traversarea drumului public, prin locuri nepermise si fara o asigurare corespunzatoare, expunindu-se accidentelor de circulatie. Politistii au aplicat 75 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 24 de milioane de lei. „Au fost controlate 275 de autovehicule, depistind 14 defectiuni tehnice. De asemenea, in 11 cazuri nu se folosea centura de siguranta, in patru cazuri am aplicat sanctiuni pentru opriri neregulamentare, iar in 11, pentru nerespectarea regulilor privind traversarea drumurilor publice de catre pietoni. Am aplicat si sanctiuni in cazul circulatiei vehiculelor cu tractiune animala, nesemnalizate corespunzator sau pe sectoare de drum pe care circulatia acestora este interzisa“, a spus comisar Gheorghe Neagu, de la Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS