8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDragobetele l-a invins pe Sfintul Valentin

Dragobetele l-a invins pe Sfintul Valentin

La sugestia consilierului local Sanda Mischie, primaria nu mai acorda vertificate de casatorie pentru o zi, pentru a nu „incuraja concubinajul“

Primaria Tirgu Jiu a decis sa pregateasca programe speciale atit pentru ziua de Sfintul Valentin, cit si pentru Dragobete.

Pentru sarbatoarea romaneasca, eforturile au fost suplimentate, la ideea unor consilieri locali care au fost de parere ca trebuie pastrata traditia.

In acest sens, vor fi organizate spectacole in aer liber, un concurs pentru cea mai frumoasa declaratie de dragoste si se va premia cuplul cu cei mai multi ani de casatorie. La Poarta Sarutului, de Dragobete, primarul va oficia casatorii.

Spre deosebire de anii precedenti insa nu se vor mai acorda certificate simbolice de casatorie, valabile pentru o zi. Primarul a renuntat la acest obicei la sugestia consilierului local Sanda Mischie, care este de parere ca hirtiile respective promovau concubinajul.

„Tinerii prefera

Sfintul Valentin“

Chiar daca autoritatile locale indeamna la respectarea traditiilor, gusturile tinerilor din Tirgu Jiu nu prea tin seama de aceste pareri. In urma solicitarilor venite de la acestia, primaria a decis sa organizeze un program si de Sfintul Valentin.

„Tinerii prefera Sfintul Valentin. O sa vedeti ca atunci or sa vina mai multi. Nu puteam sa nu organizam nimic, chiar daca sint voci care spun ca este o sarbatoare de imprumut. In toata tara se va organiza cite ceva si nu puteam sa facem exceptie“, a spus primarul Florin Circiumaru.

De Sfintul Valentin, in Parcul Central din Tirgu Jiu se va organiza un spectacol sustinut de formatii locale, urmat de discoteca in aer liber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS