21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReteta gratuita de peste un miliard de lei

Reteta gratuita de peste un miliard de lei

Un medic din Gorj detine un record trist in ceea ce priveste valoarea medicamentelor de care are nevoie lunar, pentru a supravietui. Pentru ca are o boala extrem de rara, medicul, a carui identitate este protejata de CJAS Gorj, are nevoie lunar de o reteta gratuita pentru un singur medicament care costa peste un miliard de lei.

„Boala se numeste <<goche>> si sint doar 30 de cazuri in toata tara. Este vorba de lipsa unei enzime care trebuie suplinita prin acest medicament. Bolnavului i se macina oasele, iar daca nu ar primi medicamentul gratuit, ar fi condamnat la moarte. La nivel national, toti bolnavii au dreptul la reteta gratuita pentru acest medicament“, a spus Speranta Vina, presedinta Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Gorj. Aceasta mai spune ca in judet exista foarte multi bolnavi, in special copii, cu afectiuni neurologice care au, de asemenea, nevoie de medicamente gratuite a caror valoare este foarte mare.

„Multi dintre cei care cotizeaza la sistemul asigurarilor de sanatate se pling ca o fac degeaba si ca nu au nevoie de medicamente. Ginditi-va cite persoane trebuie sa contribuie la achitarea retetei de care v-am spus“, a adaugat Speranta Vina. CJAS Gorj a incasat, in luna ianuarie, 57 de miliarde de lei din asigurarile de sanatate, fata de 80 de miliarde, cit s-a incasat in luna decembrie a anului trecut. Reprezentantii institutiei spun ca diferenta atit de mare este cauzata de faptul ca pensionarii nu mai platesc aceasta contributie, fapt care va afecta veniturile sistemului gorjean de sanatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS