10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Oltenia pe scurt

Violatori la virste fragede

Monica Z., de 21 de ani, din Caracal – Olt, a fost acostata in noaptea de 5 spre 6 februarie, pe o strada din oras, cind mergea spre casa. La un moment dat, doi tineri necunoscuti, au dus-o sub amenintare, pe un teren viran din apropiere, unde au violat-o. Victima s-a prezentat a doua zi dimineata la politie si a reclamat violul. Pe baza declaratiei lui Monica Z., politistii au reusit sa descopere autorii faptei chiar in cursul aceleiasi zile. Cei doi sint Tudor Z., de 16 ani, si Muti Ionel V., de 13 ani, ambii din localitate. In prezent, cei doi sint cercetati in stare de libertate pentru savirsirea infractiunii de viol.

Trei mehedinteni raniti intr-un ARO

Un grav accident de circulatie, soldat cu ranirea grava a trei persoane, a avut loc joi dimineata, pe DN 67 Drobeta Turnu Severin-Tirgu Jiu, in apropierea localitatii Malovat-Mehedinti. Autoturismul ARO, cu numarul de inmatriculare B-25-GUB, condus de Nicolae Oproiu, din localitate, a intrat in coliziune cu un autocamion nesemnalizat, care stationa pe carosabil. In urma accidentului, au fost ranite trei persoane, cu virste de 31, 35, respectiv 36 de ani, membre ale aceleiasi familii, pasagere in ARO. Victimele accidentului au fost transportate de urgenta la Spitalul Judetean Mehedinti si internate in Sectia de terapie intensiva.

Un italian din Bumbesti-Jiu a fost jefuit de musafir

Un cetatean italian, stabilit in Bumbesti- Jiu, a fost jefuit joi de catre un prieten. Italianul F.G. s-a intretinut citeva minute cu Ion Lucian, care venise sa-l viziteze. Dupa ce musafirul a plecat, gazda si-a dat seama ca din locuinta ii lipsesc 3.000.000 de lei. Politia a reusit sa il prinda pe musafirul hot si sa recupereze prejudiciul. Lui Ion Lucian i s-a intocmit dosar penal pentru furt.

Bancnote false de 100.000 de lei

La un magazin din Piata Mica din Tirgu Jiu au fost descoperite joi doua bancnote false de 100.000 de lei. Proprietarul magazinului a reclamat la politie prezenta celor doua bancnote intre banii din casierie. Subcomisarul Cornelia Micu, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj, a declarat ca bancnotele respective sint niste falsuri grosolane. „Deocamdata nu se pune problema existentei unei filiere. Nu imi dau seama cum de vinzatorul nu a observat cele doua falsuri, in momentul in care i s-au inminat. Cercetarile sint continuate de specialistii de la Crima Organizata din cadrul IJP Gorj“, a afirmat purtatorul de cuvint.

Identitate necunoscuta

O batrina, a carei identitate este necunoscuta, a fost gasita decedata, pe 4 februarie, in jurul orei 9.00, pe strada Nicolae Balcescu din Craiova, in fata imobilului cu nr. 4. Cadavrul a fost depus la morga Spitalului nr.2 Craiova, iar la necropsie s-a stabilit cauza mortii: infarct miocardic. Batrina era imbracata in geaca de fis albastra, fusta de lina grena, pantaloni tricotati negri. Pe cap purta basma alba cu model floral albastru si verde, iar in picioare avea sosoni imblaniti. Asupra necunoscutei politistii au gasit o sacosa de rafie si un bilet la Loto, jucat in aceeasi zi la ora 8.22, la Agentia Patria.

Necunoscuta avea intre 60 si 65 de ani, constitutie astenica, ochii caprui, par grizonat, fara semne particulare.

Persoanele care pot furniza informatii despre identitatea victimei sint rugate sa contacteze la Sectia IV de Politie Craiova, tel. 19.31.49, sau sa se adreseze celui mai apropiat post de politie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS