21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBarbieritul zilnic face viata mai lunga. Doar barbatilor!

Barbieritul zilnic face viata mai lunga. Doar barbatilor!

Barbatii care nu se barbieresc zilnic au cu 30% sanse mai mari de a muri de un atac de inima, potrivit unui studiu realizat in Tara Galilor. Aceste cauze sint determinate pe de-o parte de stilul de viata, iar pe de alta parte de factori hormonali.

Studiul arata ca barbatii care aleg sa nu se barbiereasca zi de zi se neglijeaza probabil in alte moduri, fapt care contribuie la o stare de sanatate precara. Pe de alta parte, cei care nu au nevoie de un ras zilnic, pot suferi de un dezechilibru hormonal, care le afecteaza cresterea barbii, conducind la aparitia si dezvoltarea unor boli. O echipa de specialisti condusa de Profesorul Shah Ebrahim, de la Universitatea din Bristol, a realizat acest studiu pe 2.438 de barbati, timp de 20 de ani, cu scopul de a investiga factorii care pot influenta bolile de inima si atacurile cardiace. Subiectii, care aveau virste cuprinse intre 45 si 59 de ani, au fost investigati in legatura cu stilul lor de viata, dieta si tabieturile lor.

Dupa finalizarea studiului, care a inceput in anii ’80 si s-a incheiat in 2002, 835 dintre subiecti, aproape 35% au murit. Dintre cei care nu se barbiereau zilnic, 45% au murit. Potrivit studiului, majoritatea barbatilor nerasi erau fumatori, erau mai scunzi, aveau sanse mai mici de a se casatori si dovedeau inclinatii spre lucrul manual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS