11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViceprimarul din Turcinesti si-a dat demisia din comisia locala

Viceprimarul din Turcinesti si-a dat demisia din comisia locala

• Primarul Dumitru Dijmarescu refuza sa anuleze 454 de titluri de proprietate emise gresit • In prezent, in padurile care ar trebui sa fie in posesia oamenilor au loc taieri masive de arbori

Viceprimarul comunei Turcinesti-Gorj, Ion Serbu, si-a dat ieri demisia din Comisia locala de aplicare a Legii fondului funciar. Acesta si-a motivat gestul prin faptul ca primarul Dumitru Dijmarescu refuza sa anuleze titlurile de proprietate emise ilegal pentru suprafetele de padure in anul 1995.

La acea vreme, Ion Popeanga, inginer la OCAOTA, a semnat singur toate procesele-verbale in baza carora au fost emise titlurile la padure. Ilegalitatea a fost insa descoperita, iar cele 454 de procese-verbale de punere in posesie au fost anulate in instanta in martie 2002. Inginerul OCAOTA si Vasile Pigui, primar la acea vreme in Turcinesti, nu au patit insa nimic, pentru ca fapta s-a prescris, de la comiterea acesteia trecind cei cinci ani prevazuti de lege.

„Imi voi da demisia

din functia de viceprimar!“

Unul dintre principalele motive ale primarului Dijmarescu de a nu initia o actiune in instanta pentru anularea titlurilor este teama ca fiul acestuia, angajat la Ocolul Silvic Tirgu Jiu ca sofer, si-ar putea pierde locul de munca. Toata aceasta tragere de timp este in defavoarea satenilor, ale caror paduri sint taiate de angajatii Ocolului Silvic Tirgu Jiu.

„Imi voi da demisia din functia de viceprimar. Reprezint interesele cetatenilor care m-au votat si trebuie sa respect legea. Primarul nu vrea sa anuleze titlurile de proprietate pentru ca sustine ca nu are pregatire juridica si nu se pricepe la formularea unei actiuni in instanta. Cu toate ca exista o sentinta pronuntata de Judecatoria Tirgu Jiu pe 30.01.2003, prin care s-a sistat taierea arborilor din punctele Baroana si Copacet, Ocolul Silvic Tirgu Jiu continua taierea arborilor marcati. Acestia sint vinduti populatiei din comuna Stanesti. Acum mai sint marcati pentru taiere aproximativ 4.000 de arbori“, spus Ion Serbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS