17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri din Oltenia

Doi chirurgi se cearta pe „mina a doua“

Sectia de chirurgie a Spitalului din Bailesti dispune de doi specialisti. De citeva luni, acestia nu au mai putut sa faca nici o operatie pe motiv ca nici unul nu voia sa fie „mina a doua“. Bolnavii internati cu diferite afectiuni au asistat la scandalul provocat de cei doi medici, fiind ingroziti de perspectiva transformarii acestuia intr-o lupta „la bisturiu“. Cei care necesitau interventii chirurgicale au fost transportati cu salvarile la Spitalul de Urgenta din Craiova. Anul trecut, intr-o singura luna, salvarea a consumat combustibil de 20 de milioane de lei pentru ca a facut tot timpul naveta la Craiova. In conditiile in care spitalul a ramas si fara perfuzii, acum, chiar si fara cearta celor doi chirurgi, orice interventie ar fi curata crima. (M.D.)

La Tirgu Jiu, gropile din asfalt sint infundate cu pietre

Directia de Servicii Comunale (DSC) Tirgu Jiu a apelat la o alta solutie originala pentru a astupa gropile din asfalt, infundindu-le cu piatra cubica, care este apoi bine batuta. Pe deasupra se toarna un strat de bitum, menit sa uniformizeze suprafata soselei. In urma cu o luna si jumatate, angajatii DSC foloseau arzatorul de porc pentru a incalzi gropile din asfalt in care trebuia sa fie turnat bitum. Acesta s-a luat repede pe rotile masinilor, gropile facindu-si din nou aparitia.

Spitalul din Bailesti nu mai are decit medicamente antidiareice

Stocul de medicamente al Spitalului din Bailesti a ajuns la „uriasa“ suma de sapte milioane de lei. Toate medicamentele spitalului fac parte din categoria antidiareicelor. Din toamna trecuta, cind a devenit obligatorie achizitia de medicamente prin sistemul electronic, Spitalul din Bailesti nu a mai reusit sa cumpere nici un fel de medicamente. Singura oferta mosmondita luni intregi de specialistii spitalului nu a fost onorata de nici un furnizor de medicamente sau materiale sanitare. SICOMED Bucuresti, furnizorul principal de medicamente pentru Spitalul din Bailesti, mai are de recuperat peste 250 de milioane de lei, fapt pentru care a refuzat livrarea oricarui produs. Cei citiva bolnavi „rataciti“ in spital ori isi aduc medicamentele de acasa, ori nu au unde sa ierneze.

Sapte copii de la Caminul Bilteni au fost trimisi in judetele din care provin

Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului (DPDC) Gorj a trimis in judetele de origine sapte copii cu handicap sever, care erau internati la Caminul de la Bilteni, din cauza cheltuielilor legate de ingrijire. Cinci copii au ajuns in centrele din Cluj si cite unul la Craiova si Calarasi. Pentru fiecare copil cu handicap sever gradul I se cheltuiesc lunar aproximativ 10 milioane de lei. In Caminul de la Bilteni mai exista patru copii din Bucuresti si 35 de adulti care provin din alte judete. In prezent, in camin sint internati 64 de copii si 123 de adulti.

Primarul din Studina- Olt si-a pus salariul „la bataie“

Primarul comunei Studina din judetul Olt, Ion Matei, este nemultumit profund de calitatea produselor de panificatie si a lactatelor care sint impartite elevilor in cadrul programului „laptele si cornul“. El i-a cerut prefectului judetului Olt ca organele de control de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Olt sa-si faca mai bine datoria si sa controleze la singe calitatea produselor lactate si de panificatie impartite zilnic elevilor din ciclul primar. „Am vazut multe asemenea produse, care numai de calitate nu sint. Nici cornurile si nici laptele nu mai au calitatea pe care o aveau la inceput. Cel putin in cazul laptelui este clar ca nu are continutul de grasimi pe care ar trebui sa-l aiba. Pun ramasag pe salariul meu pe luna februarie ca, daca OJPC va lua la bani marunti calitatea acestor produse, se vor gasi multe nereguli. Om fi noi de la tara, dar asta nu inseamna ca mincam orice!“, a avertizat primarul din Studina. Inspectorul sef al OJPC Olt, Ion Carzon, a luat aminte la rugamintea primarului si i-a spus acestuia ca va acorda o atentie marita controalelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS