12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinantare pentru Teatrul National Craiova

Finantare pentru Teatrul National Craiova

Teatrul National din Craiova va primi fonduri din partea Ministerului Culturii si Cultelor pentru finantarea partiala a unui proiect intitulat „Mari autori. Mari regizori. Mari spectacole“. Proiectul vizeaza montarea unor spectacole de catre regizori prestigiosi, precum Silviu Purcarete, care astfel revine dupa sapte ani de absenta pe scena craioveana, si Catalina Buzoianu.

Mircea Cornisteanu, directorul general al Teatrului National din Craiova, spune ca se vor monta piesele „A douasprezecea noapte“, in regia lui Silviu Purcarete, „Imblinzirea scorpiei“, la care va semna regia Mircea Cornisteanu, „Peer Gynt“ de Henrik Ibsen, sub bagheta Catalinei Buzoianu. Claudiu Goga va monta „Caligula“ de Albert Camus.

„Avem nevoie de aproape 2,5 miliarde de lei pentru plata colaboratorilor si productia propriu-zisa. Am primit asigurari din partea Ministerului Culturii ca proiectul a fost aprobat la inceputul saptaminii si va fi finantat cu o suma de pina la un miliard de lei“, a spus Mircea Cornisteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS