21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

17 pavilioane ale fostei UM Vinju Mare vor deveni locuinte

Cele 17 pavilioane ale fostei Unitati Militare din Vinju Mare-Mehedinti apartin acum primariei din localitate, in baza protocolului semnat in decembrie 2002 cu Ministerul de Interne. Contractele de inchiriere pentru familiile militarilor disponibilizati si care au solicitat o locuinta in aceste pavilioane sint semnate, urmind ca toate cadrele cu vechime in unitate sa beneficieze de apartamente. Din cele 180 de familii, aproximativ 120 au situatii clare, iar in urma contractelor, potrivit legii, si le pot cumpara. „Aproximativ 40 de apartamente sint deja disponibile, avind in vedere ca, prin hotarirea consiliului local, din cele 17 pavilioane, patru nu au fost trecute din domeniul public in cel privat“, a spus prefectul de Mehedinti, Dan Trancota. Primaria Vinju Mare are alocate sase apartamente de protocol, iar alte doua pavilioane au fost rezervate jandarmilor. „Dorim sa concesionam doua pavilioane unei subunitati de jandarmi. Am discutat si cu George Velicu, care a acceptat aceasta situatie“, a mai spus prefectul de Mehedinti.

(F.L.)

Incepe distribuirea ingrasamintelor chimice subventionate

La inceputul saptaminii viitoare va incepe distribuirea celor 15.430 de tone de ingrasaminte chimice complexe subventionate de guvern pentru proprietarii care detin mai putin de 2,5 ha de teren. Ingrasamintele complexe provin de la Combinatul chimic Turnu Magurele si vor fi distribuite pentru judetele Dolj, Gorj, Mehedinti si Hunedoara de firma SC GEONEIL PROD SRL din Cosoveni. In Dolj, 48 de localitati au fost arondate la centrele de distributie din Dobresti, Castranova, Birca, Rast, Bulzesti, Secu, Botosesti Paia, Plenta, Giubega si Virvor. Pentru acestea, transportul va fi asigurat cu mijloace auto. Pentru alte 51 de localitati, transportul se va face pe calea ferata catre centrele Craiova, Filiasi, Segarcea, Bailesti si Calafat. Pentru ca doar o treime din cantitatea de ingrasaminte chimice destinata Doljului va fi transportata cu mijloace auto, specialistii apreciaza ca pentru ingrasamintele transportate pe calea ferata vor fi serioase probleme cu distributia.

(M.D.)

Doar 35% din tinerii incorporabili din Olt ajung in catanie

Centrul Militar Judetean Olt va finaliza in aceasta saptamina prima faza a incorporarilor din anul 2003, faza in care au fost chemati la centru tinerii nascuti intre anii 1969-1983. Potrivit celor declarate de purtatorul de cuvint al institutiei, cpt. Nicolae Calin, prezenta tinerilor la verificarile efectuate de centrul militar in vederea incorporarii a fost pina acum de 60-65%. „Unii dintre tinerii chemati in aceasta prima faza sint aminati, dar numai in urma prezentarii de catre acestia a unor documente care certifica in mod intemeiat aminarea satisfacerii serviciului militar. De obicei, dupa efectuarea tuturor testelor impuse de regulament in acest sens, ajung propriu-zis sa fie declarati apti pentru armata circa 35%“, a spus cpt. Nicolae Calin. Cei care solicita aminarea satisfacerii stagiului militar pretind ca sint fie unici intretinatori de familie, fie cursanti ai unor forme de studii superioare. De asemenea, foarte multi dintre cei care sint aminati de la satisfacerea stagiului militar sint plecati peste hotare. In acest caz, rudele apropiate s-au prezentat la centrul militar judetean cu o declaratie pe propria raspundere, legalizata la un notar public. Veridicitatea celor afirmate in acest sens este verificata de Centrul Militar Olt prin intermediul Inspectoratului de Politie

(M.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS